12.4.2018

Arkea ja messuilua

"Peppa!"
Tara vietti pääsiäislomaa, jonka piti olla aluksi viisi päivää ja lopulta venähtikin 1,5 viikon lomailuksi. Mä toimin ensin viikon yksinhuoltajana ja päätin helpottaa arkea ja suoda tammalle lomailua, kunnes isäntä palaa reissuhommista. Kun vanhempia oli taas kaksi kotona, iski mulle todella inhottava kevätflunssa enkä päässyt satulaan kuin vasta viime viikon torstaina.

Otsatukan alta paljastui yllätys.

Tara oli täynnä tohinaa tarhassa haettaessa ja hoidettaessa. Jännitin jo, että mitä meidän maastoilusta tulee kun tyyppi säpsähteli milloin mitäkin. Kun päästiin pihasta pois, alkoi se kuitenkin asettumaan ja meillä oli oikein mukava rento maastolenkki.

Perjantaina meidän tallille muutti uusi hevonen. Tallin omistajat hankkivat itselleen toisen ja niinpä pihaa saapui koristamaan kaunis tinkertamma. Meille Taran kanssa tämä tarkoittaa tietysti sitä, että saan maastoiluseuraa.  Tallissa asuvalla vuonistammalla kun ei vielä ratsasteta ja tähän asti ollaan maastoiltu yksin. Nautin toki yksin maastoilustakin silloin tällöin, mutta kimpassa tehtyissä maastolenkeissä on ihan eri hohto. Tarha jaettiin kahteen osaan varmuuden vuoksi, koska hevosilla on vielä hokit. Aika lunkeja tyyppejä nämä ovat, mutta parempi olla varovainen. Kun saadaan kesäkengät tilalle, pääsevät kaikki kolme tammaa samaan tarhaan.

Lauantaipäivä meni ystävän kanssa Tampereen hevosmessuilla. Ostohousut jätettiin kotiin, mutta silti on aina mukava mennä katsastamaan messukeskuksellinen hevosasiaa. Kiertelimme messuja rauhassa ja pysähdyimme välillä kuuntelemaan luentoja. Harkitut hankintani oli Polle-pehmo ponipojalle tuliaisiksi, lakuja (koska messut) ja Solhedsin kojulta konsultaatioapua ja shampoota sekä rasvaa ihorikkoihin.

Hevosen omistamisen alkuhuumassa tuli osteltua kaiken näköistä "koska halpa" tai "koska kivan värinen", mutta nykyään olen kulutustavoiltani hyvin erilainen. Olen karsinut kaiken turhan tavaran pois myymällä kirpparilla ja nettikirppiksillä ja tilalle ostan nykyään vain tarpeeseen ja harkiten. Ja kun ostan, käytän aikaa ja vaivaa siihen, että löydän juuri sellaisen tuotteen mitä haluan. Ulkonäön täytyy tietysti miellyttää ja käytännöllisyys ennen kaikkea. Omien vaatteiden täytyy istua hyvin ja olla mukavat päällä. Samoin Taran varusteet, loimien tulee istua hansikkaan lailla ja harjoissa satsaan mielummin luonnonmateriaaleihin muovien sijaan.

Olen kahteen otteeseen ollut kuuntelemassa Solheds-tuotesarjan kehittäjän Saija Pihkasen luentoa kesäihottumasta ja muista hevosten iho-ongelmista. Saija on biokemian maisteri, joka omistaa kesäihottumasta kärsivän hevosen. Aluksi hän kehitti tuotteita kesäihottuman hoitoon, mutta tuoteperhe on laajentunut muidenkin iho-ongelmien sekä ihan vain terveenkin ihon hoitoon. Jos kiinnostaa tehokkaat, luonnonmukaiset ja harkiten kehitetyt hoitotuotteet, suosittelen tutustumaan tuotesarjaan, firman nettisivut löytyvät täältä.


Tara oli hangannut otsansa auki ja kipaisin näyttämään kuvaa siitä Solhedsin kojulla. Saija epäili, että hikoilu ja paksun otsatukan yhdistelmä on aiheuttanut kutinan. Sain ohjeeksi letittää otsatukkaa, pestä otsaa ja kuivata hyvin, jonka jälkeen ihorikkoihin levitetään salvaa. Toivottavasti saadaan kutina aisoihin. Oli aika rajun näköinen yllätys nostaa otsatukkaa, kun alta olikin kadonnut sekä karva että ihon päällimmäinen kerros. Vajaa viikkoa myöhemmin rikko oli kuitenkin lähtenyt jo hyvin paranemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!