4.3.2018

Kevät ja uuteen kotiin

Uutta kotia kohti
Kuukausi takaperin kuulutin kadonneen motivaation perään. Vastaukseksi saatiinkin ihana, oikea talvi. Pimeyden ja kuran voittivat lumipeite ja rapsakka pakkaskeli sekä jatkuvasti pidentyvä päivä. Pakkaset eivät minua niinkään häiritse, vaan tiettyyn rajaan asti se on pukeutumiskysymys. Siksi olen löytänyt taas harrastamisen ilon ja ollaan päästy Taran kanssa säännöllisen liikkumisen pariin.

Sellainen suurempi muutos on tapahtunut viime kirjoituskertaan, että vaihdoimme tallipaikkaa viikko sitten. Tallikaverini rakensivat kotipihaansa pihaton omalle hevoselleen ja kävi ilmi, että he ovat harkinneet vuokralaista siihen. Pihatto oli meille iso houkutin, koska Tara viihtyy pihattoasukkina äärettömän hyvin. Lisäksi pihaton terveyshyödyt korostuvat nyt, kun kyseessä on ikääntyvä hevonen.

Juuri kotiutuneena
Siksipä viikko sitten hyppäsin Taran selkään rapsakassa kymmenen asteen pakkasessa ja ratsastimme kahdeksan kilometrin päähän uudelle tallille. Vanhaan paikkaan meiltä kotoa oli matkaa kolme kilometriä ja vaikka tallipaikka on nyt toisella kylällä, matkaa on edelleen vaivaiset viisi kilometria. Kiireisen arjen keskellä ei voi liiaksi hehkuttaa lyhyttä tallimatkaa.


Matka sujui mukavasti. Olin pukeutunut riittävän lämpimästi ja annoin Taran kulkea matkan pitkin ohjin valitsemaansa nopeutta käynnissä. Aurinko paistoi upeasti koko matkan, joka kesti lopulta tunnin ja 20 minuuttia.

Tara ja hänen kämppäkaverinsa norjanvuonohevostamma Hilu ovat kotiutuneet uskomattoman nopeasti. Heti ensimmäisenä yönä he makoilivat täydellisen tyytyväisenä uudessa pihatossa. Tarhassa tyypit ovat olleet myös todella lunkeja ja ottaneet päiväunia kevätauringossa, Tara oikein maaten ja Hilu seisaaltaan torkkuen.


Tara on saanut pitää nyt vapaata kotiutuen uuteen paikkaan. Olen käynyt sitä välillä moikkaamassa ja harjaamassa pikaisesti, mutta tarkoitus on jatkaa liikuttamista normaalisti piakkoin.

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Ihanan valoisan ja uuden näköistä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Valoisuudesta ja uusista tiloista tuolla saa tosiaan nauttia :)

  VastaaPoista
 3. Tara poseeraa niin nätisti. <3 P.S. Kurkkasin juuri ikkunasta ja siellä se Tara nytkin pötköttelee auringossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun se ottaa kaiken ilon irti tarhasta ja kevätauringosta :)

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!