16.10.2017

Askellajikilpailut Lohja 30.9Vähän on venähtänyt kisoista kertominen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Olimme jälleen Lohjan Hestbakin idyllisissä maalaismaisemissa kisailemassa syyskuun lopussa. Viimeksi kisat olivat niin mukava kokemus ja hyvin järjestetty, että päätimme ottaa uusiksi kun siihen oli mahdollisuus.

Kisapäivän aamu sujui mukavasti. Haettiin perjantaina jo traileri ja pakkasin kaikki tavarat valmiiksi autoon. Hepatkin viettävät jo yöt sisällä, joten tallille päästyämme sain napata vaan Taran mukaan ja taluttaa traileriin. Seuraavaksi suunnattiin toiselle tallille nappaamaan kaveri omine issikoineen kyytiin. Molemmat hepoista lastautuvat ja matkustavat hyvin, joten matkanteko näiden kanssa on aina aika miellyttävää. Mä olin ilmoittautunut tölttiluokkaan ja kaverini nelikäyntiin.

Olimme kisapaikalla ensimmäisten joukossa ja sama kiireetön tunnelma pääsi siis jatkumaan koko päivän. Ilma oli melko kolea ja enemmänkin vaatetta olisi saanut olla jo mukana, mutta ihan hyvissä fiiliksissä oltiin joka tapauksessa. Käytiin ilmoittautumassa ja otettiin hepat ulos trailerista. Aika rauhassa laiteltiin niitä kuntoon, koska kun saatiin hepat harjailtua, mun ja Taran luokan alkuun oli vielä kolme varttia.

Kisoihin oli ilmoittautunut tosi vähän porukkaa. Toisaalta tämä oli sääli, koska porukka tekee tunnelman, mutta toisaalta luvassa oli mukavan nopea kisapäivä. Tosin matkoihin meni silti reilut pari tuntia per suunta, joten saihan siihen taas lähes koko päivän käytettyä.

Kun kello oli tarpeeksi, lähdin Taran kanssa lämmittelemään käytössä olevalle hiekkatielle. Saatiin rauhassa lämpätä, koska lähes kaikki muut lämmittelivät siihen varatulla kentällä. Alkukäyntien jälkeen otin hieman tölttiä ja hepo tuntuikin menevän mukavasti. Jälkeenpäin ajateltuna lämppäsin aivan liian "suppeasti" ja valmistelin töltin huonosti, mikä johti matalihkoihin yhteispisteisiin, kun vertaa meidän aikaisempaa tasoa.

Meidän luokassa oli tosiaan neljä lähtijää. Ensimmäinen pari kun starttasi, päästiin me jo Collecting Ringiin. Ensimmäisen kerran ikinä me päästiin Taran kanssa radalle parin ensimmäisenä. Olin tästä tosi tyytyväinen, koska silloin on "baana auki" ja saa keskittyä omaan tekemiseen ilman, että täytyy tiirailla edellä menevän ratsukon lähestymistä. Olin valinnut kaikkien muiden tapaan aloitussuunnaksi vasemman kierroksen. Itse suorituksesta sen verran, että jo baanalla mulla oli sellainen olo, että nyt ei homma jotenkin toimi meidän normaaliin tapaan. Tuntui, että ratsastin itse jotenkin "unisesti" ja lähinnä matkustin ja hevonen meni helpomman kautta kun sen sieltä päästi menemään. Suorituksen jälkeen kuuntelin puolella korvalla pisteitä, eikä mulla ollut suurempia odotuksia sijoituksen suhteen.

Kävelytin Taraa hieman ja kävin vaihtamassa varusteet kuivatusloimeen ja jatkoin kävellytystä. Samaan aikaan yritin tiirailla käynnissä olevaa nelikäyntiluokkaa, jossa kaverini ratsasti. Näkymä ei ollut paras mahdollinen, mutta se mitä näin kaksikon meno näytti tosi kivalta.

Aika pian nelikäyntiluokan jälkeen oli aamupäivän luokkien palkintojen jako. Meidän pisteet 3.77 (3.0, 4.3, 4.0) riittivät kolmanteen sijaan. Tuomareiden pisteissä oli aika isot erot, mutta allekirjoitan kyllä kommentit, mitä pari tuomaria oli kirjoittanut arvostelulappuun. Askellajikisoissa kirjallinen arvostelu ei ole mitenkään pakollinen, mutta osa tuomareista raapustaa sinne lappuun perusteluja mikä on mun mielestä tosi kiva oman kehityksen kannalta. Päivän henkilökohtaisen voitontunteeni sain, kun yksi tuomareista oli laittanut lappuun, että kaunis istunta. Tämä tuntui todella hyvältä, koska viimeiset puoli vuotta olen ratsastanut hyvin istuntakeskeisesti ja työstänyt istuntani ongelmakohtia ihan uudella tavalla ja pyrkinyt rauhalliseen ja eleettömään ratsastukseen, kiitos kuukausittaisten CR-tuntien. Muuten suorituksesta jäi uupumaan kunnolla tekemisen meininki ja töltti oli toiseen kierrokseen jopa hieman ravitahtista. Tämä ravitahtisuus meidän pisteitä varmaan eniten rokotti.


Palkintojen jaon jälkeen kävellytettiin vielä hetki heppoja ja lastattiin ne. Kotimatka sujui hyvin ja ilmoille jäi elämään ajatus, että josko tänä vuonna kerran vielä startattaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!