13.8.2017

Syksyn tuntua

1
Heinäkuu oli ja meni. Mä nautiskelin mun viimeisestä kotikuukaudesta ennen töihin paluuta ja Tara sai viettää aika leppoisaa elämää laumassa laiduntaen. Heinäkuun alussa meillä oli taas CR-tunti, mutta sen jälkeen ollaan otettu lomailun kannalta. Ötökkämyrkkyä olen käynyt laitumella suihkimassa ja tallikaverin kanssa pidettiin pienet kuvaussessiot, mutta muuten ei heinäkuussa pahemmin tultu hevosteltua.

2
Lomailun huomaa kyllä tamman vatsanympäryksestä. Taralle on tullut joka kesä pyöreyttä laiduntamisesta, mutta se on syksyn tullen sulanut aina pois ilman suurempia ponnisteluja ja siksi en siitä tänäkään vuonna kanna murhetta. Tammalauma mutusti neljän hehtaarin laitumensa ja siirrettiin tällä viikolla toiselle laitumelle. Laidun on hieman pienempi, mutta edelleen hyvän kokoinen. Uudelle laitumelle on helpompi kulkea, joten pikaisemmatkin tallikäynnit onnistuvat taas.

3
Viimeksi CR-tunnilla keskityttiin temponvaihteluihin. Tunnin ansiosta koin ikävän, mutta tarpeellisen herätyksen. Temponvaihteluiden tärkein työkalu, nimittäin syvät vatsalihakset, tuntuu kadonneen multa ihan tyystin. En ole synnytyksen jälkeen harrastanut oikeastaan muuta liikuntaa kuin ratsastusta lähinnä maastossa ja perus kävelyä/pyöräilyä. Lihaskunto on jätetty täysin omaan arvoonsa. Tämän huomasi, koska syvien vatsalihasten jännittäminen ja etenkin jännityksen pitäminen tuntui todella hankalalta. Tämä vaikuttaa ratsastukseen paljon ja jumittaa omaa kehitystäni. Nyt täytyykin ottaa itseään pari kertaa viikossa niskasta kiinni ja ruveta etsimään niitä surkastuneita vatsalihaksia.

4
Myös kilpailurintamalla virkistäydytään! Melkein kahden vuoden kisatauon jälkeen ilmoitin meidät askellajikisoihin helppoon tölttiluokkaan. Treenata ollaan ehditty/ehditään pari viikkoa, mutta eiköhän tämä tästä kun päästään taas säännöllisen liikutuksen pariin.

5
Kuvituksena osa meidän muutaman viikon takaisista aikaansaannoksista. Kuvaukset eivät olleet helpoimmasta päästä ötököistä kiusaantuvat aavistuksen levottoman hevosen kanssa, mutta siitä huolimatta Sari (http://www.sarandia.fi/) sai napattua meistä tosi kivoja otoksia. Ihanaa vaihtelua niiden suhmuraisten otosten tilalle, joita tässä blogissa yleensä on totuttu näkemään. Julkaisen nyt osan ja osan myöhemmin. Pakko kysyä hevosblogeissa usein esiintyvä kliseinen kysymys, kun kerrankin on useampi hyvä kuva. Eli mikä on suosikkisi?8 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat ovat älyttömän ihania, mutta suosikkeja oli ehkä 1 ja 4! Kiva postaus, ja itsekin täytyisi vähän alkaa herättelemään vatsalihaksia kesälomalta :D No ehkäpä se arki tuo rutiineja tullessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ykkönen on myös mun lemppareja :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Tykkäsin eniten ehkä ekasta ja vikasta :)

  VastaaPoista
 3. Kaikki on hienoja kuvia, mutta tuossa ensimmäisessä mustavalkoisessa kuvassa on jotenkin upea tunnelma!

  ps. hienot tatuoinnit!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ! Eka mustavalkoinen kaunein , Tunnetta täynnä tuo kuva .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samasta syystä ensimmäinen on mun lemppareita myös!

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!