30.8.2017

Askellajikilpailut Lohja 20.8

Kuvat radalta on ottanut Pekka Rantanen.
Ehtisin jo vakavasti luulemaan, että puskaudumme Taran kanssa ihan tyystin ja ettei meidän tulisi enää lähdettyä kisoihin. Alkava syksy toi kuitenkin mukanaan inspiraation ja ilmoitin meidät Lohjan Hestbakissa 20.8 pidettäviin 1. ja 2. tason askellajikilpailuihin.

Ajoitus ei ollut paras mahdollinen, koska heinäkuun loppu meni lomaillessa ja elokuun alussa isännän painaessa töissä pidempää päivää jäi heppailut aika vähälle. Ilman sen suurempia tavoitteita pari viikkoa ennen kisoja alettiin palailla normaalin liikutuksen pariin lähinnä pitkiä käynti-painotteisia ratsastuksia suosien muutamalla hyvällä tölttipätkällä maustaen. Ilmoittauduin pelkästään helppoon tölttiluokkaan T8:iin, joten matkaan lähdettiin ilman suurempia paineita.

Hestbakki on muuten upea paikka. Tilaa ympäröivät suuret laitumet ja laitumien takaa kimalteleva vesistö oli kuin suoraan sadusta. Sen verran upeana miljöö avautui. Kisat olivat myös järjestetty ja organisoitu mukavasti ja tämän kokemuksen mukaan Hestbakki saa multa kyllä vahvan suosituksen!

Huomasin nyt vasta kuvia katsoessa, että satulavyön remmit ovat jääneet repsottamaan. Harmittavainen kauneusvirhe..
Itse kisapäivä sujui kaikin puolin mukavasti! Oltiin hyvin aikataulussa, Tara käyttäytyi tapansa mukaan kivasti ja ehdittiin lämmittelemään juuri sopivasti. Itse kisasuoritus oli mukiinmenevä, mutta siinä oli pari muuttujaa. Meidän edellä radalla mennyt ratsu teki radalle mentäessä pienen jumituksen, joten ajauduimme turhan lähelle tätä edeltävää ratsukkoa ja meidän parempi kierros meni siis himmaillessa. Tämä ei ollut maailmanloppu, mutta väkisinkin se vaikutti niin, etten itse ehtinyt oikein rentoutumaan suorituksen aikana.

Olin varma, että sijoituksesta on turha haaveilla (pessimisti vauhdissa jälleen kerran) ja yllätys olikin iloinen kun meidät kuulutettiin toiseksi. Pisteitä raavittiin mukavasti ja kokonaispisteeksi muodostui 4.4 (4.5, 4.5, 4.3).


Kaiken kaikkiaan oli mukava kisapäivä. Kisailusta saa kivaa lisämaustetta harrastamiseen.


4 kommenttia:

 1. Onnittelut! Hei voisitkin kertoa enemmän näistä askellajikilpailuista meille, jotka ei niistä tiedä oikeastaan yhtään mitään!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kiitos vinkistä myös! Lähtee varmasti toteutukseen :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta sijoituksesta ! Tarakin näyttää kuvassa tyytyväiseltä suoritukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hän olin vallan tyytyväinen suorituksen jälkeen, kun pääsi nappaamaan palkaksi hieman vihreää ennen kotiin lähtöä muita luokkia katsellen :)

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!