16.7.2017

Puolen vuoden hevostalous minimibudjetilla


Aloitin vuoden alussa kuukausittaisen meno-tulo laskelman hevosharrastuksestani. Menot ovat tällä hetkellä kuitenkin niin pieniä, että tiivistin paketin puolen vuoden kokonaisuuteen.

Olen ollut helmikuun alusta asti hoitovapaalla ja siksi mennyt mahdollisimman minimibudjetilla. Tästä syystä tänä vuonna ei ole tuhlailtu "turhiin" varusteisiin, valmennuksiin eikä messureissuihin. Harvat hankinnat tein harkiten ja tarpeeseen. Lisäksi hevosten muuton myötä innostuin karsimaan kaikki turhat tavarat pois ja olenkin saanut niiden myynnistä mukavasti taskurahaa. Sittenhän vähensin myös suuren hevoslaumani turpamäärän puoleen (2-1=1) ja sain siis siitäkin tuloja. Taralla kävi myös vuokraaja säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kengittäjää ei tarvittu normaalia useammin, itse asiassa yksi kengitysväli venähti jopa hieman normaalia pidemmäksi. Eläinlääkäri kävi yhden rutiinikäynnin ja yhden sairastapauksen, mutta muuten hepo oli terveenä.

Facebookista voitettu Askellajipäivä ei olisi voinut parempaan saumaan osua, koska pääsin edes hieman valmentautumaan vaikka siihen ei nyt ole muuten ollut varaa. Kimppakyydillä jäi päivän hinta todella edulliseksi. CR-valmennukseen pääsin myös, kun sellainen oli ratsastusmatkan päässä. Ei kuljetuskuluja ja kenttävuokrakin edullinen.


Menot tammi-kesäkuu 2017


- Tallivuokra 1560 €
- Karsinakyltti 13,50 €
- Ratsastustoppahaalari 199 €
- Uusi ratsastuskypärä 87,20 €
- Häntäheijastin, kärpäshapsu yht. 8 €

- Valkosipulirouhe 10 €
- Biotiinipurkki 14,90 €
- Valkosipulipussi 11,90 €
- Hevosnamipussi 5,90 €

- Kengityskulut 138,20 €

- Eläinlääkärikulut 390 €

- Bensakulut askellajivalmennukseen 10 €

-CR-tunti sis. kenttävuokra 40 €

Menot yhteensä 2488,60 €

Tulot tammi-kesäkuu 2017

 + Hevosen/ hevostarvikkeiden myynti 1863 €
 + Vuokratulot 100 €Tulot yhteensä 1963 €

Kun menoista vähentää tulot, jäi puolen vuoden saldoksi -525,60 €. Tämän halvemmalla ei hevosenomistaja taida voida päästä, mutta lukua tosin hämää yhden hevosen myynnistä tulleet tulot. Harvemmin hevosen omistaminen ihan harrastuspohjalta näin hyvin tuottaa.

Ohessa on pari ihanaa kuvaa, joilla tallikaveri ilahdutti mua yksi päivä. Hän oli ollut laitumella kuvailemassa ja Tarastakin oli jäänyt pari hyvää otosta kameraan.

2 kommenttia:

 1. Hei, Ihanaa lukea, että joku muukin laskee senttejä. Tuntuu, että itsellä on jatkuvaa pennin venytystä ja kikkailua, vaikka en hirveästi kanssa ylimääräistä shoppailekaan ja kun jotain tarvitsen, yritän löytää alennuksesta. Itsellä tosin helpottaa se, että ei ole tallivuokraa, mutta sitten onkin muut tallin ylläpitokulut, joista taitaa loppujen lopuksi tulla ihan plus miinus 0...

  Sinulla on mukavasti pysynyt kulut maltillisena ja kyllä hevosharrastuksesta voi nauttia myös vaikka ei älyttömästi valmennuksessa kävisi tai ostelisi jatkuvalla syötöllä tarvikkeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se helpottaa rahankäyttöä (tai sen hillintää), kun tekee kirjanpitoa. Harmittaa tosiaan, ettei tullut pidettyä tätä kotitalliaikoina. Karkeasti voisin väittää, että silloin ylläpito oli ns. kaksi hevosta yhden hinnalla, joten kulutan nykyään yhteen hevoseen yhtä paljon kuin silloin kahteen. Tosin aikaakin järjestyy helpommin ratsastamiseen yms. Yllättävän hyvin kyllä sain nuukailtua! Ja eri tavalla muuten imee valmennuksesta kaiken irti, kun se on "harvinaisempaa herkkua" :)

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!