16.5.2017

Kevättä


Ai kamala niin se vaan vierähti kuukausi postausväliksi! Näin sitä vaan helposti käy kun kotona hyörii vuotias poika ja lauma lemmikkejä. Päivitelläänpä vähän, mitä kuukaudessa on ehtinyt tapahtua.Huhtikuun lopulla lunastin facebook-arvontavoittoni ja osallistuin Islanninhevostalli Baldurin päivän mittaiselle askellajikurssille. Sain myös meidän tallin omistajan liittymään seuraani. Päivään kuului kaksi ratsastustuntia. Toisella tunnilla olisi päässyt maastoon, mutta päätimme jäädä silloinkin kentälle. Meillä kun on onnekas asema, että maastoilua pääsee tekemään halutessaan joka päivä. Saimme myös toiveidemme mukaisesti samat hevoset. Tämä oli tosi kiva juttu, koska ensimmäinen tunti meni tavallaan hevoseen tutustuessa niin toisella sai oikeasti ihan eri tavalla irti uudesta ratsusta!

Mun ratsuna toimi Loviisa, kaunis ja kiva tamma. Loviisa oli istunnalle mukavan herkkä ja töltti tuntui tosi kivalta ja helposti säädeltävältä. Kaiken kaikkiaan pidin Baldurin tunneista ja tila oli kaiken kaikkiaan viihtyisä. Suosittelen tallia muillekkin. Jos välimatkaa löytyy, tarjonnasta löytyy pidempien leirien lisäksi päiväkursseja, jotka ovat myös räätälöitävissä, jos oma porukka löytyy valmiina.

Sain tunneista myös pari tosi hyvää tärppiä, joista on ollut paljon hyötyä Taralla ratsastaessa. Lisäksi sain päivästä hurjasti motivaatiota treenata myös kentällä. Tämä oli mun ensimmäinen kerta synnytyksen jälkeen valvovan silmän alla ja joudun myöntämään, että olen melko ruosteessa viimeaikaisen maastopainotteisuuden vuoksi. Kuitenkaan kenttätyöskentelyyn ei ole oikein ollut innostusta, mutta nyt sitä on ihan uudella tavalla! Piia myös lupasi tulla meidän tallille vierailulle pitämään mulle ja Taralle tuntia, jahka hänellä on muitakin valmennettavia Turussa päin. Ihan mahtia!

Taran rokotereaktion vuoksi aloitimme liikuttamisen ihan vain kävelylenkeillä. Siitä on jäänyt nyt viikottainen tapa. Mun kunto vaatii ehdottomasti kohottamista ja hevosellekkin se on kivaa vaihtelua. Maastoilemme siis viikottain hiekkateillä ja metsäpoluilla ihan taluttaen. Varsinkin aurinkoisina päivinä on ihana vain napata heppa tarhasta, harjata pikaisesti ja lähteä samoilemaan.Kiitos askellajikurssin tuoman innostuksen, ratsastamme myös viikottain kentällä. Pyrimme joka kerta aktiiviseen takapään käyttöön ja rauhalliseen toimivaan yhteistyöhön. Joskus meillä oli hieman sitä ongelmaa, että Tara pyrki "juoksemaan" mun apuja karkuun ja tölttikin meni helposti epäpuhtaaksi turhan vauhdikkuuden vuoksi. Nykyään saan hitaan töltin paljon pienemmällä työllä. Piia sanoikin askellajikurssilla hyvin, että tölttiä ratsastaessa pitäisi ajatella enemmän ylös eikä eteen. Se kuvaa mielestäni töltin ratsastamista aika hyvin.

Sellaisen ongelman olen nyt omassa ratsastuksessani huomannut, että olen pahasti toispuoleinen. Huomasin tämän oikeastaan Baldurissa, enkä oikein tiedä tarkkaan vielä mistä tämä oli peräisin. Oikea kierros on mulle nykyään huomattavasti vahvempi ja vasen kierros ikävän heikko. Baldurissa huomasin tämän siinä, että heppa lähti vasemmassa kierroksessa uralta keskelle ja mun oli tosi hankala korjata sitä. Kun kurssin jälkeen ratsastin Taralla, mulle kävi samalla tavalla samaan kierrokseen! Olen tällä hetkellä tosi jumissa meidän pojan kantelusta ja luulen syyn löytyvän ihan vain niistä oman kropan jumeista. Tara on herkkä hevonen ja huomaa kyllä ratsastajan vinoudet. Pitäisi päästä käymään hierojalla ja sen jälkeen ehkä miettiä, löytyisikö oikea apu kenties jonkun pilates- tai jooga harrastuksen parista?Olen aina ollut tosi laiska venyttelemään ja vielä luonnostani melkoisen jäykkä. Harrastin lapsena ja nuorena ratsastuksen lisäksi jalkapalloa, enkä ikinä ollut tunnollinen venyttelijä. Lapsena ja teininä siitä ei ollut silloin varsinaista haittaa, mutta nyt täytynee myöntää, että kolmekymppiset lähestyy ja kroppa ei vain toimi niin huolettamasti kuin 15-kesäisellä. Onko teillä hyvin ideoita lihashuoltoon keskittyviin lajeihin, jotka tukisivat ratsastusta?

Taluttelun ja kenttäratsastuksen lisäksi toki maastoillaan myös entiseen malliin. Lisäksi Taralla käy kerran viikossa aikuinen vuokraaja, joka on mulle tuttu entuudesta. Hän käy myös maastoilemassa ja välillä ihan vain lenkkeilemässä maastakäsin. Hänelle on ennen kaikkea tosi mieluista ylipäätänsä hevosen kanssa puuhaileminen ja hevosen hyvinvointi lähellä sydäntä. Siksi voin hyvin mielin rentoutua niinä päivinä, kun on hänen tallipäivä.

Vaihteleva kevät on ollut hurja lumisateineen ja kylmine ilmoineen, mutta toivotaan kesän vievän jo voiton talvesta. Hevosetkin kaipaavat jo laitumelle. Eilen annoin Taralle ensimmäiset haukkaukset vihreää kun vihdoinkin sitä jo alkaa löytymään!

Blogissa olen ulkoasun suhteen luottanut jo 1,5 vuotta Lunar Graphics:iin ja luotan jatkossakin. Ulkoasuun en voisi olla tyytyväisempi, eikä se vieläkään kyllästytä, mutta banneriin hain hieman muutosta. Olen tosi tyytyväinen, Veeralla on kiva erottuva tyyli ja ja uusi banneri on kiva väriläiskä blogin ulkoasuun.

Blogia ennen koristanut banneri...
Ja uusi väriläiskä!
Meidän jäbä täytti tosiaan vuoden ja sitä juhlittiin viime viikonloppuna. Ensimmäinen vuosi on ollut ihan huippuihana ja mennyt vauhdilla. Olen myöskin melko tyytyväinen perheen ja ratsastusharrastuksen yhdistämiseen ja löytänyt mukavan tasapainon hevosen omistamisen ja äitiyden välillä.


2 kommenttia:

  1. Ihana ulkoasu! Ja etenkin toi teksti "vauhtia viidellä vaihteella" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keksin tekstin aluksi karsinakylttiä varten, kun halusin siihen issikkateemaa. Sitten tuli mieleen, että sehän on hyvä bloginkin alaotsikoksi nyt kun mulla on enää vain issikka :)

      Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!