6.4.2017

Kisa- vai kisaamattomuussuunnitelmia

1. askellajikisat, 2. sija. Kuvannut Raipe.
Kevät tarkoittaa monelle Kipa:n selailua ja kisakalenterin täyttöä. Itsellänikin on pyörinyt mahdolliset kisat mielessä. Nyt keväälläkin olisi/olisi ollut parit kinkerit, joihin olisi kyllä voinut mennä.

Kisaaminen on kivaa ja jollei olisi rahasta kiinni eikä tarvitsisi lainata traileria ja kuskia, voisihan sitä juosta kaikki mahdolliset tapahtumat läpi. Kisailut piristävät harrastusta mukavasti. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että lähteminen on vähän vaivalloista edellä mainituista syistä. Lisäksi askellajivalmennuksen puutteessa meidän on vaikea kehittyä lajissa ratsukkona. Tämä taas johtaa siihen, että uskallaudun ilmoittautumaan vain siihen samaan vanhaan helppoon tölttiluokkaan, enkä rohkene kokeilla haastavempia luokkia. Kynnys kasvaa erityisesti siksi, että samalla hevosella saa osallistua vain yhteen tölttiluokkaan samoissa kilpailuissa. Siksi ei voi mennä tuttuun ja turvalliseen hakemaan itseluottamusta ja sitten kokeilla haastavampaa. Kaiken kaikkiaan ehkä mulle kilpailemisen juju on siinä, että valmentaudutaan ja pyritään aina parempaan suoritukseen ja haastavampiin koitoksiin. Valmentajan puuttuessa tämä ei oikein onnistu.

2. kisat. 3. sija.

Näillä näkymin saattaa siis olla, että meitä ei tänä vuonna nähdä baanalla. En kuitenkaan lyö päätöstä lukkoon vaan menen fiiliksen mukaan. Ja parempi onkin, suunnittelin nimittäin jo osallistuvani keväällä yksiin harkkakisoihin, mutta nekin ehdittiin jo peruuttamaan. Eli kaikkea voi sattua, vaikka suunnittelisikin.

2 kommenttia:

  1. Itselläkin on tosiaan ollut melkoinen tovi siitä, kun viimeksi on kisoissa käynyt. Kilpailijana. Nykyisin hevostilanteestani johtuen kisoissa olen pääasiassa toimihenkilötehtävissä ja joskus harvoin ihan vaan katsojan roolissa. Sitä samaa mahassa kutkuttavaa tunnelmaa saa onneksi nauttia varsan kanssa näyttelyissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kutkutus on kyllä jännä ilmiö; niin kamalaa ja niin kivaa samaan aikaan :)

      Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!