14.3.2017

Onni on hyvät maastot

Viime kesä
Mulla on käynyt hevosenomistajuuden aikana loistotuuri maastojen suhteen. Maastot ovat tälläkin hetkellä monipuoliset ja paikoittain kuin suoraan elokuvasta. Vaihtoehtoja on runsaasti. Ratsastaa voi lukuisilla hiekkaisilla autoteillä, metsäteillä tai metsäpoluilla. Löytyypä lyhyen ratsastusmatkan päästä hiittiratakin. Usein valitsemani reitit koostuvat näistä kaikista. Lisäksi täällä pystyy ratsastamaan lenkkejä, mikä on mun mielestä aina mieluista. On tylsää ratsastaa jonnekkin vain kääntyäkseen takaisin ja palata talliin samaa reittiä.Vaihtelevat maastot ovat hyvät sekä ratsastajan että hevosen puolesta. Meidän maastolenkit sisältävät eri askellajeja, mäkiä ja erilaisia pohjia. Hevosen lihaksisto tykkää ja ratsastajan sielu lepää. Otin sunnuntaina hetken mielijohteesta hieman videopätkää maastolenkiltä. Video on kuvattu ihan vain kännykällä (valitettavasti vielä pystyasennossa), joten laatu ei päätä huimaa. Toivottavasti saatte kuitenkin hieman käsitystä, millaisissa maisemissa täällä ratsastetaan. Lopuksi kuvasin vielä tarhassa ja laitoin siitäkin pätkän. Tara oli jo menossa heinäkasalle, mutta kun jäin seisoskelemaan tarhaan tuli tamma vielä tarkistamaan, että jäikö leipää syömättä :)

Maastolenkillemme mahtui myös tölttäilyä, ravailua ja vauhdikas laukkapätkä. Nämä jäivät kuitenkin turvallisuussyistä taltioimatta.

1 kommentti:

  1. Mä olen kanssa nauttinut meidän nykyisen tallin ihanista maastoista. Edellisessä paikassa maastot olivat hyvinkin rajalliset. Nyt kun me joudumme vaihtamaan tallipaikkaa, niin onneksemme uudessakin paikassa tulee olemaan ihan huiput maastot. Siellä on jopa jonkin matkan päässä ihan merkittyjä ratsastusreittejäkin kunnan toimesta :) Tosin on siellä suunnalla myös niitä tiettyjä henkilöitä, ketkä valittaa hevosista (myös noilla merkityillä reiteillä), mutta se nyt on lähinnä heidän oman elämänsä ongelmia.

    VastaaPoista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!