9.3.2017

On niin helppoo olla onnellinen
Tara tuottaa mulle jatkuvasti iloa. Mietin lähes jokaisen tallikäynnin yhteydessä, että miten onnekas olen kun olen löytänyt niin itselleni sopivan hevosen. Saan tuosta tyypistä uskomattomasti virtaa ja energiaa. Voisi sanoa, että tallikäynnit ovat mulle voimaannuttavia kokemuksia.

Nyt kun saatiin jo maistaa sulia maastoreittejä, ilo lenkkeilyä kohtaan oli aistittavissa myös hevosesta. Tara on tyypillisen islantilaisen tavoin energinen ja eteenpäinpyrkivä ja sillä on hyvä asenne työntekoon. Lisäksi se suorastaan syttyy metsäpoluilla. Viime aikoina on nämä ominaisuudet korostuneet entisestään ja lenkeillä onkin tuntunut, että sekä satula että kaviot ovat jousilla varustetut. Niin liidokasta menoa on ratsuni tarjoillut.

Yksi lauantai-aamu maastoiltiin metsän siimeksessä kauniita luonnonpolkuja pitkin. Ohitimme laavun, jossa oli perhe grillaamassa makkaraa. Myöhemmin vastaan tuli ratsujen mielestä hyvinkin epäilyttäviä maastopyöräilijöitä. Aurinko paistoi ja hetken maailma oli mallillaan. Kaikki meistä oli paikalla nauttimassa ulkoilusta ja ihanasta luonnosta, kukin täysin omilla tavoillamme.

Onnea tuo oikea harrastus ja meille hevosihmisille hyvä hevonen. Kuitenkin pysyvin onnen muoto taitaa olla se, että näkee iloa tuottavia asioita pienissä, yksinkertaisissa asioissa. Viimeisin maastoilumme suoritettiin Taran kanssa kaksistaan, suhmuraisessa vesisateessa ja vielä hämärässä. Iloa tuotti hyväntuulinen tamma, mutta myös sula hiekkatie. Kesästä muistuttava savuntuoksu jostain. Hauska pupu-puutarhakoriste, jonka joku oli jättänyt pihatiensä alkuun ilahduttamaan ohikulkijaa. Positiivisia juttuja tulee vastaan päivittäin ja koko ajan, jos vain katselee tarkasti.

Ihanaa loppuviikoa ja pistäkää merkille iloiset yksityiskohdat <3

2 kommenttia:

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!