27.3.2017

Kevät


Varsinais-Suomessa on jo ihan kevät. Aurinko paistaa ja lunta tai jäätä ei löydä enää kuin kaikkein varjoisimmilta metsän poluilta. Uskaltautusin viime viikolla jopa ensimmäistä kertaa tänä vuonna tallille ilman kahta housukerrosta, enkä edes palellut. Eilen huomasin hoitavani hevosta ilman hanskoja, eikä näpit jäätyneet yhtään.


Tallilla kevät näkyy monessa asiassa. Tara on tallin suomenhevosiin verrattuna tiputtanut jo mahtavat määrät karvaa, mutta edelleen sitä vaan riittää ja riittää. Lisäksi tamma nauttii paikoittain savisesta tarhasta ottamalla kehoa ja mieltä rentouttavia mutakylpyjä. Päivittäin se näyttää siltä, ettei kukaan olisi harjannut sitä viikkokausiin. Sen verran kaunista jälkeä irtoava karva ja mutapeite tekee.


Jos sitä itsekkin on kevätfiiliksellä niin kyllä on hevosetkin. Eilen päästin Taran vapaaksi kentälle ennen maastakäsittelyharjoituksia ja sain todistaa hurjaa rallittelua. Takapää lensi ja pitkillä sivuilla tamma kiihdytti vauhti innoissaan ihan liikkumisen ilosta. Ja tyyppi tarhaa kuitenkin 12-15 tuntia päivässä isossa tarhassa ja on säännöllisellä liikutuksella.


Olen ennenkin miettinyt, että kyllä tämä on hevosharrastuksen kannaltakin aivan loistava vuodenaika. Talven kylmyys, pimeys ja liukkaus on takana ja edessä on pitkä ihana valoisa kausi. Ötökät loistavat vielä poissaolollaan ja helteet eivät lannista. Maastoilun lomassa saa bongata kevään merkkejä puron solinasta leskenlehtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!