14.1.2017

(Hevos)elämä on ihanaa!

Viikko takana täysihoitotallissa asumista ja voi että mä nautin! Ei sillä, oma talli on kiva ja joskus vielä ajankohtainenkin asia. Nyt kuitenkin kun yhdistetään 8-kuinen vauva ja pitkää päivää painava aviomies sekä pimeä talvi, oli tämä loistava ratkaisu. Valaistun kentän turvin pääsen ratsastamaan vielä illalla ja lyhyen tallimatkan ansiosta myös pikavisiitit tallille onnistuvat.

Aikasmoista kuvataidetta nää hämärässä otetut puhelinkuvat liikkuvasta kohteesta!

Tiistaina piipahdin tallilla vain pikimmiten. Täällä oli kauhea myräkkä, eikä huvittanut yhtään mennä tuuleen ja tuiskuun ratsastamaan. Siivosin karsinan ja harjailin Taraa huvin vuoksi. Keskiviikkona myräkkä vain voimistui ja Tara sai toisen vapaapäivän putkeen.

Torstaina oli suunnitelmissa taas ratsastaa. Keli meni aika liukkaaksi, mutta ajattelin hokkien hoitavan tehtävänsä. Menin kentällä, mutta ratsastus ei ollut mikään nautinto joten tulin suosiolla alas ja teinkin ratsastuksen sijasta hieman maastakäsin hommia. Kuljin kentällä Taran seuraten perässä erilaisia kiemuroita ja suuntaa vaihdelleen. Välillä pysähdyksiä ja peruutuksia.

Tänään harjasin Taran hyvin ja selvitin jouhet selvitysaineella. Kenttä oli paremmassa kunnossa, joten irtojuoksutin Taran kevyesti. Irtojuoksutus on mielestäni kivaa vaihtelua ja hyvää verryttelyä hevoselle. Taraa ei juurikaan tarvitse patistaa, vaan se liikkuu mielellään pyydetyssä askellajissa ja hidastaa vasta pyydettäessä. Loppukäynnit kävelin Taran kanssa sen seuratessa vapaana perässä. Huomenna mennäänkin maastoon.


Vaikka mennään vielä tylsää vuodenaikaa pimeyden ja liukkauden vuoksi, nautin harrastamisesta nyt suunnattomasti. Tuo tamma on kyllä elämäni paras ostos. Nyt valaistun kentän innoittamana olen alkanut selaamaan hieman kisakalenteriakin. Näistä suunnitelmista kenties lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!