4.12.2016

4. luukku - Kuusen oksilla

Heposia ripustettu ompi kuusen oksilla...


Otin valkoisen tekokuusemme ja puin sen koristeisiin muita vuosia paljon aikaisemmin. Olemme joulun pyhät pohjoisessa, mutta halusin silti nautiskella kodin joulutunnelmasta ja mulle joulukuusi on ehkä kaikista tärkein joulukoriste valojen lisäksi.

  
Viime vuonna vääntelin villalangoista heppoja roikkumaan kuusen oksille. Tänä vuonna tein lankahevosten seuraksi taikataikinahevosia. 

Taikinan teko on helppoa. Mä tein aika pienen taikinan, koska en ollut aikaisemmin kokeillut taikataikinalla askartelua. Jos haluaa enemmän muovailla, kannattaa taikina vaikka tuplata. Sekoitin ensin 1,5 dl vehnäjauhoja ja reilu puoli desiä suolaa keskenään. Sitten lisäsin reilut puoli desiä vettä ja lorauksen öljyä ja sekoitin taikinan.


Taikinan sekoituksen jälkeen kaulitsin taikinan tasaiseksi levyksi ja painoin piparimuoteilla kuviot. Nostin kuviot paistinlastan avulla pellille ja kovetin ne uunissa 125°C noin kolme varttia. 

Kun leipomukset olivat kovettuneet, otin ne uunista jäähtymään. Värin koristeet saivat kaapista löytyvillä sormiväreillä. Pohdin toisen maalikerroksen lisäämistä, mutta jätin sen tekemättä. Pintaan sipaisin vielä lakkaa, jolloin koriste sai mukavan kiillon pintaan. Suosittelen kyllä hakemaan askartelukaupasta jotain kunnon maalia ja siveltimen. Näin koristeet saisi maalattua huolellisemmin ja yksityiskohtaisemmin. 

Nämä voisivat olla kiva tee se itse- juttu myös pukinpussiin!
Viime vuonna lahjaksi saatu huopahepo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!