26.10.2016

Hejsan!

Hämärä sänkkäri
Epäaktiivinen blogi on kyllä oikea noidankehä! Ensin ei ehdi päivittämään ja kun ehtisi, tuntuu vaikealta aloittaa kun taukoa on kertynyt. Yritän tässä vähän päivitellä tammojen kuulumiset ajantasalle.

Molemmat käy ja kukkuu! Taran liikkuminen on monipuolistunut kiitos sänkipeltojen. Aika usein ehdin ratsastamaan vasta hämärtyvään iltaan. Otetaan yleensä pitkät alkukäynnit maastossa ja sitten siirrytään sänkipellolle jumppaamaan. Eri askellajeissa paljon taivutuksia, kiemuroita ja väistöjä. Lopuksi aina hallittua hidasta laukkaa ympyrällä ja palkinnoksi pientä irroittelua. Pitkät loppukäynnit ja iltapalalle. Toivotaan, että syksy jatkuu edelleen kuivana. Ihanaa kun pelto ja tarha on hyvässä kunnossa ja hevoset kuivia.


Tuli muuten yksi ilta hyvä osoitus siitä, että mikään hevonen ei ole täydellisen maastovarma. Aina välillä unohdun pitämään Taraa sellaisena. Tara ei ole oikein ikinä saanut mun kanssa mitään pieniä stoppeja/säpsyjä kummempia. Meidän postilaatikko ja roskalaatikko tien varressa on kuitenkin aina olleet hieman jännittävät. Ne täytyy aina ohittaa hieman kauempaa, hieman nopeammin ja hieman puhisten. Mutta aina ollaan kuitenkin kauniisti ohitettu. Nyt roskis oli niin täynnä, että kansi oli hieman raollaan ja sieltä kurkkasi osa roskapusseista. Tara veti liinat totaallisen kiinni jo hyvissä ajoin, eikä suostunut liikkumaan eteenpäin. Lukuisten peruuttamisten, piruettejen ja muiden hienojen liikkeiden jälkeen luovutin ja tulin alas selästä. Talutin urhean ratsuni lohikäärmeen luolan ohi ja nousin uudestaan selkään turvallisen välimatkan päästä. Takaisin päin selvittiin ilman suurempia sydäreitä.


Vanin kanssa voisin sanoa, että nyt on otettu ikätoverit kiinni käsittelyssä. Taluttaessa Vansku on oikein kiva ja rauhallinen tällä hetkellä. Jalat nousevat mallikkaasti (ainakin yleensä) kevyesti säärtä taputtamalla. Myös suitset kuolaimineen menevät kivasti päähän. Nyt oli ajatuksena, että talvi otetaan lunkisti ja keväällä ruvetaan miettimään ajojuttuja. Ajokoulutuksen saa hoitaa ammattilainen, itse korkeintaan totutan valjaisiin. Lisäksi keväällä olisi tarkoitus näyttelyihin, ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi. Ennen näyttelyreissua otetaan traileri muuten vaan pihalle. Myös sinne meno sujuu kivasti, mutta haluan vahvistaa tätä lastaamalla välillä myös niin, että ei lähdetäkkään ajelulle. 

Alkusyksyä, tällä hetkellä Vanskukin on jo paljon karvaisempi.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teidän kuulumisia pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla ��-minna-

  VastaaPoista
 3. Miksi Vanin rekisteröinti on vielä kesken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan nyt vaikka näin, että siinä oli pari muuttujaa. Asia on kuitenkin hoidossa.

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!