7.6.2016

Kesäkivaa


Hevosilla kävi kengittäjä. Tara sai tuoretta rautaa alleen ja Vani vuoltiin. Varsa oli ihan asiallisesti, vähän yritti riuhtoa jalkaa pois ja paikallaan pysyminen oli kamalaa. Ruokapalkalla putte oli kuitenkin ihan lahjottavissa. Siihen nähden miten paljon tätä on ehtinyt kouluttamaan, homma sujui tosi hienosti.


Täällä on nautiskeltu kuumista kesäpäivistä ja ihanan valoisista kesäilloista. Mä palasin ratsaille kolme viikkoa synnytyksen jälkeen. Reilut kaksi viikkoa synnytyksestä alkoi paikat olemaan siinä kunnossa, aloin suunnittelemaan kevyttä ratsastuslenkkiä. Meidän vauva on täysimetyksellä, mutta käsipumppua hyödyntäen pumppaan maitoa talteen pakkaseen jotten ole ihan aina kiinni vauvassa. Viime keskiviikkona illalla iski inspiraatio ja vauva jäi iskän, pumpatun maidon ja tuttipullon turvin sisälle ja äiti lähti hevostelemaan ilman itkuhälytintä. 


Päivä oli ollut kuuma, mutta illalla keli oli täydellinen pienelle lenkille. Ohuella hupparilla oli juuri sopiva lämpötila touhuta. Tara lähti mielellään tarhasta mukaan. Talvikarva on suurimmaksi osaksi tiputettu, joten harjaukseen ei mennyt kauaa. Varusteet niskaan ja menoksi. Lähdin pitkin ohjin hiekkatietä pitkin ja naama oli kuin hangon keksi! Tuntui niin hyvältä tehdä rakasta asiaa tauon jälkeen. Yhdellä peltotiellä tein hieman avo- ja sulkutaivutuksia ja varovasti parit hitaat tölttipätkät. Muuten menin lähinnä käyntiä pitkin ohjin ja nautin maisemista. Menin vain puolen tunnin lenkin aloittaen varovasti. Tara tuntui tosi hyvältä ja oli hyvin kuulolla. 


Isäntä onnistui saamaan meille pienen joutoniityn kesäksi. Niitty ei ole järin iso, mutta meiltä vain n. 300 metrin päässä. Siksi hevoset voi niityn syötyään tulla kotiin hetkeksi siistimään pihaa, kunnes niitty on taas kasvanut. Tiellä taluttelu ja eri paikassa tarhaaminen tekee Vanille hyvää. Niitty on lisäksi tien vieressä, joten Vani saa hyvää kokemusta esim. autoista, traktoreista ja mopoista. 


Vani poistui kotipihasta ekaa kertaa, kun lähdettiin laitumelle. Tämä ei stressanut tammaa lainkaan, vähän vauhdikkaasti kulki eteenpäin, mutta kuunteli myös taluttajaa. Laitumelle päästessään näytti komeita pukkeja ja kiihdyttelypätkiä. Tara keskittyi olennaiseen, eli syömiseen. Kunnon kameraa mulla ei valitettavasti ollut matkassa, puhelin sentään löytyi taskusta.

Näiden kuvien katsomisen jälkeen Vanin pony-kokoinen riimu vaihtui cob:iin.Laitumen vesihuolto pelaa kottikärryillä ja Hööks:in aivan loistavalla vesipussisysteemillä! Kyseessä on siis kottikärryihin laitettava säkki, minkä saa täytettyä letkulla ja kipattua vesiastioihin. Ei ollut hinnalla pilattu ja tähän tarkoitukseen aivan loistava!
Sielu lepää näillä reissuilla, kun illalla pääsee hetkeksi omien ajatusten kanssa katsomaan hevosia ja jaloittelemaan. Kyllä kesä on kiva! <3


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kivan selkeä kirjoitustyyli sulla!

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Koskas banneri vaihtuu? Olisi kiva saada hieman kesäisempää :) itse tykästyin yhdeksänteen kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä joku kesäfiilistä tihkuva laidunbanneri olisi kiva! Katsotaan saadaanko aikaiseksi, vai jääkö bannerin vaihto syksyyn.

   Poista
 3. Aina, kun tuun lukemaan sun blogia, mulle tulee tosi tervetullut olo, kiitos kivasta blogista. Kuvat ovat ihania.♥ Mahtavaa, että olet päässyt taas ratsastamaan! Hyvää kesää teille!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 tälläisten kommenttien vuoksi saan tsemppiä jatkaa blogia, vaikka aika tällä hetkellä vähän kortilla onkin. Hyvää kesää myös sinne!

   Poista
 4. Minkä tasoinen ratsastaja olet esteillä ja sileällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vahva puskaöö! Vakavasti puhuen jouduin oikein miettimään vastausta, koska en ole valmentautunut/kisannut/harrastanut tavoitteellisesti juuri koskaan. Esteitä olen hypännyt kunnolla n. 10 vuotta sitten ja silloin ratana max. 80cm ja poneilla lähinnä. Sileällä arvioisin itseni johonkin helpon A:n paikkeille. Tosin ehkä hieman ruosteessa taidan olla!

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!