27.4.2016

Vanin koulutus


Vaikka mulla joku haju on eläinten koulutuksesta ja maalaisjärjellä pääsee pitkälle, päätin nyt luottaa Vanin peruskoulutuksessa myös hieman ammattilaisen apuun. Voisi sanoa, ettei Vanin koulutusta ole vielä aloitettukkaan kunnolla ja ne pienet jutut mitä ollaan tehty, ovat kaikki vähän vaiheessa. Siksi ajankohta tuntui hyvältä tälle ja meillä alkaakin nyt keväällä kouluttaja käymään silloin tällöin kotona. Lähinnä hän näillä käynneillään kouluttaa minua ja noudatan näitä oppeja sitten itse varsan kanssa. Hän tulee antamaan mulle vinkkejä ja näin pääsen varsan koulutuksessa mukavasti alkuun. En ole kuitenkaan koskaan aikaisemmin kouluttanut varsaa ja haluan suoriutua tästä hyvin, jotta saan itselleni kivan harrastuskaverin. Lisäksi mulla on kova hinku oppia lisää ja koirankoulutuspuolella on usein tullut huomattua, että parhaat vinkit ovat usein pieniä ja yksinkertaisia. Niin yksinkertaisia, ettei niitä itse välttämättä hoksaa. Siksi on kiva saada välillä joku ulkopuolinen seuraamaan omia touhuja.

Ensimmäisiä tavoitteita on jalkojen nosto ja sidottuna oleminen. Etujalat sujuvat jo kivasti, mutta takajalkoja potkii vimmatusti aina välillä. Sainkin vinkiksi ottaa nyt hieman takapakkia. Nyt varsaa rapsutellaan ja kosketellaan sen ollessa vapaana tarhassa. Liikettä ei yritetä estää, vaan siitä katsotaan mikä varsasta tuntuu mukavalta ja mikä ei. Kun varsa antaa koskea joka paikkaan eikä koe tarvetta lähteä pois, palataan jalkojen nosteluun. Meillä on ekat livetreffit kouluttajan kanssa vielä tällä viikolla, jollei tarvitse lähteä synnyttämään ensin.

Olen tästä tosi innoissani, koska koulutuksen ollessa ohjatumpaa tulee sitä tehtyä varmasti helpommin. Ja jos tulisi jotain ongelmia, saa niihinkin nopeasti apua. Paljon kivaa tuo kevät siis tullessaan! Kohta toivottavasti tämä mahakin pienenee, saadaan pieni käärö syliin ja käärön päikkäriaikaan tai käärön iskän ollessa kotona touhutaan vähän heppojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!