21.4.2016

Kaikki loputon kauneus, kaikki järjettömyys


Apulannan biisistä lainattu otsikko kuvaa hevosharrastusta melkoisen hyvin, eikö vain? Kuinka paljon kauneutta tähän harrastuksen liittyy. Hevosen kauneus itsessään tai se kauneus kun pääsee samalle aaltopituudelle 500-kiloisen eläimen kanssa. Itselläni harrastuksessa on luonto vahvasti mukana ja sen kauneus on myös loputon. Kaikki järjettömyys-kohta ei myöskään tarvitse suurempaa avaamista. Kaikki lajin parissa viihtyvät myöntävät tämän olevan järjetön harrastus ikuisine rahanmenoineen ja päänvaivoineen.


Olen oppinut viimeisen 26 vuoden aikana sen, että onni tulee yksinkertaisista asioista. Tänään se tuli kevätauringosta, hevosen jouhista ja kiireettömyydestä. Heräämisestä ilman herätyskelloa kahdeksan aikaan. Ihanasta jo lämmittävästä kevätauringosta. Maistuvasta mustikkasmoothiesta. Ja ennen kaikkea heräämisestä ilman liitoskipuja.


Kivuttomuudesta riemastuneena painelin aamupalan jälkeen pihalle koirien kanssa. Siivoilin hetken hevosten tarhaa, harjailin Vania ja selvitin Taran jouhet oikein hoitoaineen kanssa. Tunnin työskentelyn jälkeen kävin hakemassa pepsi-tölkin ja vaan istuskelin tarhan vieressä auringosta nauttien ja hevosia katsellen. Koirat puuhailivat läheisyydessä omiaan ja kissat leikkivät heinäkatoksessa. Muistakaa elää hetkessä ja unohtaa välillä aikataulutus <3


Mä tunnustaudun jouhifriikiksi. Tukkajumalat ja paksut hännät miellyttävät mun silmää suuresti, kun taas puoliveristen ohuet ja lyhyet ratsuharjat eivät niinkään. En tosin myöskään osaa nyppiä, leikata tai tehdä jouhille mitään. Myös tästä syystä rodut, joiden jouhia ei leikata tai pahemmin letitellä sopivat mulle. Taralla jouhitilanne on aika optimaalinen mun makuun. Sillä on paksu komea monivärinen häntä, joka aaltoilee liikkeessä kauniisti. Harja taas on sen mittainen, että siitä ei ole haittaa eikä jouhet esimerkiksi katkeile ohjiin. Se on kuitenkin hurjan paksu ja etenkin töltissä hulmuaa upeasti. Hyvällä jouhiharjalla ja selvitysaineella se on helppohoitoinen. Ylinnä onkin kuva mun luottopakeista. Tuo showmasterin harja on ollut ihan yliveto ja tuo pullo on ollut riittoisa ja tosi hyvää jouhien selvitykseen. Nyt onkin murheena tyhjä pullo ja ei mitään muistikuvaa, mistä olen aineen ostanut. Eli kommenttiboksiin ovat tervetulleita vinkit pullon myyntipaikoista tai vaihtoehtoisesti suosituksia hyvään jouhien selvitysaineeseen?

2 kommenttia:

  1. Jouhien selvitysaineista ei ole itselläni käytännön kokemusta, mutta haulla "jouhienselvitysaine blogi"ja niin löytyi Aadan hevoselämää -blogista juttua 1hevosvoima- nimisestä kaupasta ja Detangler Shine-tuotteesta (Cowboy Magic), joka on kuulemma hyvä. Hyvää jatkoa ja hyviä vointeja loppuraskauteesi! T. Tätihevoshullu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy laittaa merkki korvan taakse. Kiitos! :)

      Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!