24.3.2016

Kontit nousee!

Yksinoloharjoitukset ja harjailut ovat saaneet tällä viikolla rinnalle jalkojen noston. Jalkoja nosteltiin Taran kengityksen yhteydessä viimeksi, joten varsalla oli mietintätaukoa reilu viikon verran välissä. Itse en enää kauheasti kumartele, mutta onneksi sain apuja tällä viikolla kavereista ja sain pysyä pääpuolella pitäen varsaa kiinni. Ollaan tehty jalkojen nosto tarhassa. Näin varsalla on turvallinen paikka ja kaveri lähellä, vaikka eipä tuo suurempaa stressiä tunnu ottavan oikein mistään.


Maanantaina hepoilla ja mulla oli aika löysä päivä. Kylkikipu vaivasi, joten ei tehty oikein mitään. Tiistaina sain apukäsiä ja treenattiin jalkojen nostoa. Varsa sättäsi ja hääräsi aika paljon, mutta etujalat nousi kuin vanhalla tekijällä ja pysyivätkin ilmassa hienosti. Takajalkoja yritti potkia enemmän pois ja tasapainon pitäminen oli selvästi vaikeampaa. Ainakin mukamas, myöhemmin varsuli esitteli taidonnäytettä ja rapsutti korvaansa takajalalla, että se siitä tasapaino-ongelmasta.. Tehtiin kaksi kierrosta nostaen jokainen jalka ja laskettiin heti kun varsa oli rauhassa. Käytiin myös taluttelemassa meidän pihatien päässä Tara mukana. Vani ei turvahevosella tehnyt mitään, vaan olisi varmaan lähtenyt ihan tyytyväisenä yksin maastoon. Sen verran äkkiä unohti Taran olemassa olon. Paikallaan seisomista ei olla vielä harjoiteltu ja sen kyllä huomasi. Kun pysähdyttiin, kiersi varsa taluttajan ympärillä. Varoiksi mulla oli Tara ja kaverilla Vani.

Keskiviikkona Vani pääsi harjoittelemaan yksinoloa pihattoon ja viettikin siellä noin puoli tuntia. Mitenkään hädissään varsa ei ollut, mutta tylsyyttään kuopsutti ovella vaikka pihatossa olikin heinää ja kuusi järsittävänä. Tällä välin käytiin Taran kanssa kävelemässä maastossa ja 7-vuotias veljentyttö pääsi selkään keikkumaan. Pihaton oven avaessa kiinnitän huomiota aina siihen, että sieltä poistutaan hallitusti luvan kanssa eikä sännätä vapauteen heti kun ovi raottuu. Vani osaakin odottaa lupaa kauniisti, eikä yritä rynniä ohi.

Tänään mulle tuli toinen kaveri kylään ja oltiin sovittu, että nostellaan Vanin jalat taas läpi. Meillä olikin vastassa oikein leikkisä varsa ja annettiin tamman juoksennella ennen töihin ryhtymistä. Hetken päästä heitettiin Vanille riimu päähän. Vani seisoi tällä kertaa jo paljon nätimmin paikallaan ja etujalat nousivat taas rutiinilla. Takajalkoja yritti vielä vähän vetää pois, mutta nekin menivät jo paljon paremmin. Mä olin taas pään puolella rapsuttamassa oikeasta suorituksesta. Jalat nousivat niin hienosti, että nostettiin kaikki vaan kertaalleen. Tällä menolla kun jatketaan, saan ylpeänä pyytää kengittäjän vuolemaan hyvinkäyttäytyvän varsan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!