25.3.2016

Johanna Viitanen: Pihatto - jos hevonen saisi valita


Nyt on luvassa blogin kirjanurkkauksen toinen osa! Pääosassa Johanna Viitasen Pihatto - jos hevonen saisi valita. Kirja on julkaistu vuonna 2013 ja kiinnostuin siitä itse viime vuonna, kun aloin suunnittelemaan omaa pihattoa. Ostinkin opuksen omaan hyllyyn ja luin sen ensimmäisellä kerralla alusta loppuun. Jälkeen päin kahlasin kirjaa läpi katsellen kuvia, lukien tärppejä ja tehden muistiinpanoja omaa pihattoa ajatellen.

Tämä kirja on todella johdonmukainen ja helppo lukea. Lukunautintoa lisäävät suuret värikuvat pihattoelämästä ympäri vuoden ja jokaisen luvun lopussa oleva lyhyt tiivistelmä luvun aiheista.

Kirja aloittaa luvulla "Hevonen" ja kertoo tiivistetysti hevosen perustarpeista ja luonnollisista tarpeista, kuten laumasta. Seuraavassa luvussa käsitellään pihaton perusasioita; mikä on pihatto ja lyhyesti jo sen hyödyistä. Kirjaa eteenpäin kahlatessa selviää, millainen hevonen sopii pihattoon ja millainen on hyvä pihatto ja sen oheistilat. Kirja käsittelee seikkaperäisesti pihaton ja sen asukkaiden hoitoa. Lopussa on vielä luku, joka käsittelee lyhyesti mahdollisia sopeutumisongelmia pihattoon ja listaa muita vaihtoehtoja hevosen ehdoilla.

Suosittelen kirjaa erityisesti ennakkoluuloista kärsivälle ihmiselle. Onko sinulla käsitys, että pihatto on vanha laho katos, johon hevonen dumpataan asumaan omistajan laiskuuden vuoksi? Soveltuuko pihatto mielestäsi vain varsoille tai islanninhevosille? Lue teos ja kasvata yleissivistystä. Myös pihattoa suunnittelevalle kirja on mielestäni todellinen aarreaitta. Siitä saa paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Myös jo pihaton valinneelle ihmiselle kirja on hyödyllinen ja miellyttävä lukukokemus. Kirja ei kuitenkaan lyttää muitakaan vaihtoehtoja, joten sen lukemisesta voi nauttia myös karsinatallin suosija. Siltikään ei tarvitse pelätä, että opus lyttää omat valinnat ja painostaa pihattomaailmaan.

Onko tuttu opus? Mitä tykkäsit? Tai meinaatko lukea? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!