1.12.2015

1. luukku - Joulun valot


Ensimmäinen jouluaskare, minkä toteutan on ehdottomasti jouluvalot! Valkea joulu ei nykypäivänä enää ole itsestäänselvyys ja täällä Varsinais-Suomessa joulukuu on usein kovin synkkä kuukausi. Siksi jouluvalot ovat tärkeitä roolissaan. Marraskuun aikana alan pikkuhiljaa lisäilemään valoja ulos ja sisälle. Meillä päin ei juurikaan ole katuvaloja tai muita valonlähteitä, joten jouluvalot tekevät ihmeitä maisemalle.


Jouluvaloja on nykyään markkinoilla lukemattomat määrät, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä. Maisema sekä kaupungissa että täällä maalla kaunistuu, kun talojen ikkunoissa tuikkii jouluvalot. Myös kynttilät ja lyhdyt ovat tuovat tunnelmaa pimeään aikaan.


Myös tallia kannattaa piristää valoin. Tosin heppaturvallisella tavalla, eli niin ettei tallin asukkaat niihin ylety. Kynttelikkö varustehuoneen ikkunalla tai ulkovalot tallin ympäristössä harkitussa paikassa tekevät ihmeitä joulumielelle. Mulla oli suuret suunnitelmat tallin pihapiirin koristeluun valoineen ja led-kynttiläisine lyhtyineen. Piha on kuitenkin hurjan epäsiisti, lautatavaraa ynnä muuta on nyt kasattu talon seinustalle ja alue kaipaa muutenkin hieman maisemointia. Pääasia on, että tarha ja hevosten kulkureitit ovat esteettömiä. Visuaalista puolta ehtii miettimään sitten myöhemminkin ja mä tyydyn vielä tänä vuonna levittämään joulukrääsää vain terassille ja sisätiloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!