25.12.2015

Jouluaatto

Joulukalenterin 22. luukku jäi vailla sisältöä, kun kävimme parin tunnin ajomatkan päässä ostamassa kotiimme tarvittavaa remonttimateriaalia. Tämä postaus toimii "korvikkeena". Meillä oli oikein onnistunut, tunnelmallinen ja rauhallinen jouluaatto. Otin päivän aikana vaan pari kuvaa, mutta kuvitan postausta niiden lisäksi joulukalenterissa jo nähdyillä otoksilla joulukuun ajalta.

Aurinkoinen jouluaaton maasto.
Aamulla heräsin ilman herätyskelloa seitsemän aikoihin. Juuri kun olin isännälle uhonnut, että nukun aattona pitkään. Uni ei kuitenkaan enää tullut silmään, joten heitin takin yöpuvun päälle ja menin koirien kanssa ulos pimeään. Kävimme tarkistamassa hevoset. Sisällä annoin koirille ruuat ja painoin telkkarin päälle. Joulupukin kuumalinja jäi taustalle pyörimään ja lueskelin kirjaa sohvalla viltin alla. Jossain kohtaa nukahdin uudestaan ja vasta puolilta päivin luovuin yöpuvusta. Lähdin tekemään tallityöt. Siivosin tarhan ja pihaton täytin vedet ja puuhailin muita hommia.

Hertta pääsi kunnon harjaukseen. Se nauttii kaikesta huomiosta suunnattomasti ja nautiskeli alahuuli pitkänä harjauksen aiheuttamasta rapsutuksesta. Harjauksen jälkeen se pääsi pihattoon runsaiden lahjusten kanssa. Harjasin Taran ja laitoin sille kamppeet niskaan. Lähdimme maastoon. Menimme lähinnä käyntiä, mutta otimme myös pienet töltti- ja laukkapätkät. Tamma oli virkuinen ja ihan täys meno päällä. Vaikka luminen maasto olisi enemmän jouluaattoon sopiva, aurinko teki tehtävänsä mun mielialalle ja joulumieli syttyi maaston aikana.


Maaston jälkeen hoisin Taran ja annoin hevosille ruuat extra-herkuilla. Menin sisälle valmistautumaan joulukirkkoon. Aikaa jäi vielä hiukan yli, joten tein tekemäni jälkiruuan seuraksi vielä riisisuklaata. Laitoin suklaat jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen olikin aika lähteä. Menimme perheen kesken hakemaan joulun tunnelmaa ja kuuntelemaan kauneimpia joululauluja. Isäntää en saanut kylläkään houkuteltua mukaan, mutta olipahan koirilla lyhyempi aika olla yksin. Kirkkoon mennessä paistoi vielä aurinko, mutta tilaisuuden aikana oli aurinko laskenut ja pimeys tullut tilalle. Hautausmaa oli upean näköinen kynttilämerineen. 


Kävin vielä kotikautta, otin lahjat mukaan ja eilen valmistamani jälkiruuan. Koirat saivat vielä joululuut, jonka jälkeen lähdimme mun vanhempien luo syömään. Pöytä oli laitettu komeaksi ja ruokaa tuli tietysti syötyä hieman liikaakin. 

Mun veljillä on lapsia, joten syömisen jälkeen vieraaksemme saapui joulupukki :). Pukille laulettiin, lahjat jaettiin ja myös avattiin. Loppuillan lapset ihmettelivät lahjasaalista. Syötiin jälkiruokaa ja juotiin glögiä. Kotona oltiin vasta puolilta öin. Unta ei tarvinnut kauaa odotella. Olo oli kaikin puolin tyytyväinen ja onnellinen. Joulussa parasta on rakkaat ihmiset ja kiireetön yhdessä olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!