9.12.2015

9. luukku - Yksi joulukuun päivä

Tästä luukusta paljastuu mun eilinen päivä. Mun on tehnyt mieli tehdä tämän tyylinen postaus siitä asti, kun Annan blogista sen bongasin muistaakseni lokakuun puolella. Joulukalenterin luukku tarjoili taas oivan paikan kokeilla uusia juttuja, joten tervetuloa tutustumaan mun ihan tavalliseen arkipäivään!
Ystävältä saatu Islannin tuliainen roikkuu mukana autoillessa.
05:45 Kello soi ensimmäisen kerran. Koirat ponkaisevat ylös aamupalan toivossa, mutta itse painelen vielä torkkunappia.

05:55 Otan puhelimen käteen ja käyn sen kanssa netissä. Etsin bloggerin luonnoksista eilen viimeistelemäni joulukalenterin luukun ja julkaisen sen kaiken kansan nähtäväksi. Hieman vielä arvelluttaa mun kömpelöiden sormien loihtimat kuusenkoristeet ja niiden esittely. Blogini on kuitenkin heppablogi eikä käsityöblogi, joten ketään ei odota multa viimeisimpiä tärppejä kauniista käsitöistä. Näillä ajatuksilla julkaisen 8. luukun rohkeasti, vaikkeivat tekeleeni täydellisiä olekkaan.

06:05 Raahustan vihdoin kylpyhuoneeseen. Mun arkiaamuihin ei yleensä mahdu meikkaus ja hiuksetkin pääsevät vain ponnarille. Arvostan unta enemmän, kuin huoliteltua ulkonäköä. Hetken päästä loikin ympäri taloa hammasharja suussa. Hampaita harjatessa onnistun ruokkimaan koirat ja löytämään itselleni vaatteet päälle. Kun koirat ovat syöneet, ne poistuvat isännän kanssa ulos. Itse keräilen jääkaapista vielä eväät töihin, jonka jälkeen suuntaan eteiseen. Heitän takin niskaan, laukun olalle ja nappaan vielä otsalampun käteen eteisen kaapin päältä.

06:25 Käyn tarkistamassa hevoset; kaksi turpaa löytyy ja kaikki näyttää olevan hyvin. Kun hevoset asuu pihatossa vapaalla heinällä, pääsee aamuisin aika helpolla. Menen autolle ja lähden ajelemaan töihin.

06:55 Työpaikalla ollaan. Vien eväät jääkaappiin ja vaihdan työvaatteet päälle. Työpäivä sujuu normaaliin tapaan. Tauolla syön aamupalan, selailen blogeja ja iltalehteä puhelimesta.

11:00 Vaihdan vaatteet ja suuntaan taas autolle. Toisella toimipisteellä käyn taas pukukopin kautta ja menen syömään. Loppupäivä sujuu nopeasti ja pian on aika taas vaihtaa vaatteita, työpuvusta siviileihin.

15:05 Starttaan taas auton. Ajelen postin kautta hakemassa tilaamani paketin ja huristelen kotiin.

15:20 Kotona. Käyn sisällä, laitan pesukoneen päälle ja vaihdan jälleen kerran vaatteet. Pukeudun lämpimästi, sillä ulkona on lähes nollakeli.

15:30 Menen tallille varustehuoneen kautta. Heitän kypärän otsalamppuineen päähän ja kerään Taran varusteet kärryihin. Kärryt ovat vanhat lastenvaunut, joista olen ottanut kopan pois. Niillä on kätevä kuskata tavaraa etupihalta sijaitsevasta varustehuoneesta takapihalle hoitopaikalle.


15:45 Hertta on päässyt heinäkasan ja parin leipäpalan kanssa pihattoon ja Tara on valmis lenkille. Lähden ratsastamaan maastoon. Menemme noin tunnin lenkin. Kotiin tultaessa pimeys on jo laskeutunut. Puhelin simahtaa kylmän ilman vuoksi, joten en tiedä kellosta tarkemmin. Hoidan Taran kuntoon ja päästän sen tarhaan. Käyn avaamassa pihaton oven, jotta Hertta pääsee ulos.

17:00 Haen koirat tarhasta, jossa ne viettävät isäntäväen työpäivät sään salliessa. Koirat touhuavat ja juoksentelevat pihalla, kun teen tallityöt loppuun. Annan hevosille iltaruuat ja puhdistan vesisaavit. Jätän saavit täyttymään ja siivoan tarhan etualan ja pihaton. Tarhan metsäpuolen siivoaminen jää tältä päivältä tekemättä. Otsalampun kanssa on ärsyttävä etsiä lantakasoja. Käyn sulkemassa vesihanan ja tyhjennän kottikärryt lantalaan. Vien loput tavarat paikoilleen ja kirjoittelen Taran päiväkirjaan lyhyesti päivän lenkistä. Käyn vielä juoksuttamassa koiria pellolla.


18:00 Menen koirien kanssa sisälle. Laitan oloasun päälle ja vaihdan koirien ja kissojen vedet. Täytän kissojen ruokakipon ja teen pari leipää. Otan vielä kokista lasillisen ja käperryn sohvan nurkkaan syömään ja katsomaan Netflixistä Bones:ia. Toinen kissoista kerjää rapsutuksia ja koirat simahtavat omaan petiinsä.

19:00 Tarkistan eilisen ruuan riittävän vielä huomiseksi töihin mukaan ja annan koirille ruuat. Järjestelen ja siivoilen kotia. Laitan pyykit kuivumaan.

20:00 Kirjoitan seuraavan päivän joulukalenterin luukkua ja jätän sen odottamaan viimeistelyä ja julkaisua luonnoksena.. Isäntä kävi illalla katsomassa hevoset koirien kanssa, joten mun ei enää tarvitse mennä ulos. Käyn suihkussa ja katson vielä yhden jakson Bones:ia. Tarkistan puhelimen herätyskellon ja vedän peiton korviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!