5.12.2015

5. luukku - Parhaat jouluelokuvat

Joulun aikaan kuuluu ehdottomasti myös jouluelokuvat! Niitä voi katsella ennen aattoa tunnelmaa hakien tai pyhinä rentoutuen. Samalla tehdään selvää joulusuklaista, vaikka vatsa on jo ennestään täynnä jouluruokaa. Suurinta osaa jouluelokuvista on jo kulutettu vuosien ajan lapsuudesta lähtien, mutta niiden toimivuus ei katoa mihinkään. Sohvannurkka on paras paikka, kun on ensin karaistunut tuolla joulukuun pimeydessä hoitaen ja liikuttaen hevoset. Sen jälkeen on hyvä vetää viltti niskaan ja laittaa elokuva pyörimään. Tässä on mun Top5-lista jouluelokuvista.

1. The Grinch


Monille niin tuttu Grinch hurmaa ihanilla lavasteilla, puvuilla ja maskeerauksilla. Tarina joulua vihaavasta vuorten asukista ja pienestä Cindy Lou:sta sopii koko perheelle ja hurmaa vuodesta toiseen.

2. Joulutarina


Joulutarina sai ensi-iltansa sopivasti Joulun alla jokunen vuosi takaperin ja kävin sen silloin katsomassa ensimmäisen kerran. Jälkeenpäin elokuva onkin tullut varmaan vuosittain telkkarista. Elokuva takaa joulumielen surullisistakin käänteistä huolimatta. Se missä jenkkien jouluelokuvat tarjoilevat paljon väriä, materiaa ja suureellisuutta, Joulutarinassa luotetaan Lapin ihaniin talvisiin maisemiin.3. Joulupukki ja noitarumpu


Lasten suosikki ja aikuisetkin viihtyy Mauri Kunnaksen loistavan kynänjäljen äärellä. Vanhempieni kaappejen pohjalta löytyy aivan varmasti tämän VHS-versio, mutta myös tv tarjoaa sen aina jouluisin.

4. Mutta mitä tapahtui joulupukille?


Klassikkoelokuva 90-luvun alusta. Tunnelmallinen koko perheen komedia.

5. Yksin kotona


Äskeisen elokuvan kuvaus sopii myös tähän kohtaan kuin nenä päähän :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!