20.12.2015

20. luukku - 4. adventti

Aikaisemmin joulukalenterissa julkaisin mun yhden arkipäivän kulun tekstipainotteisesti. Ajattelin vielä vertailun vuoksi tehdä vapaapäivästä samanlaisen, mutta enemmän (kännykkä)kuvia painottaen. Tervetuloa kurkkaamaan mun 4. adventin viettoa!

Klo 9-12

Heräilin kahdeksan jälkeen ja yhdeksältä pääsin ylös sängystä. Laitoin ensitöikseni riisipuuron tulemaan ja lähdin käymään koirien kanssa pihalla. Samalla käytiin katsomassa hevoset. Sisälle tulon jälkeen puuroa keitellessä ruokin kissat ja koirat. Laitoin pyykkikonetta päälle ja siivoilin vähän. Varsinaisen joulusiivouksen olen tehnyt jo, mutta vielä pitäisi pyyhkiä lattiat ja pölyt uudemman kerran. Puuron valmistuttua söin ja katselin netflixiä. Tykkään puuroista paljon ja joulukuussa tuleekin vedettyä riisipuuroa useampaan kertaan.

Klo 12-16

Paineltiin koirien kanssa pihalle tekemään tallihommat. Töiden jälkeen koirat pääsivät tarhaan ja Hertta porkkanalahjuksien kanssa pihattoon. Nappasin Taran tarhasta mukaan ja aloin laittamaan sitä kuntoon. Suuntasimme CR-tunnille parin kilsan päähän naapuritallille. Ilma oli tuulinen ja ratsukin kovin säpäkällä päällä. Jokainen postilaatikko piti ohittaa tarkasti, ettei sieltä hyökkää mikään peikko pienen ponin kimppuun. CR-tunti oli mulle ensimmäinen laatuaan ja olen ihan myyty! Tara on tosi herkkä ja siltä saa samantien palautteen kun tekee oikein. Opettaja oli konkreettinen ja tunnilla käsitellyt asiat sai sisäistettyä hyvin. 

Mun selostukset eivät anna tunnille tarpeeksi kunniaa, mutta yritän nyt kuitenkin hiukan kertoa millaisia asioita keskityimme mun istunnassa parantamaan. Aluksi tarkistettiin istunnan suoruus, istuinluiden tuntuma ja ristiselkä. Mä sain apua istua enemmän "takamuksella" ja ensimmäiset kierrokset näin tuntuivat hullulta. Kuitenkin kun ideaan pääsi käsiksi, havaitsin asennon tukevaksi ja ergonomiseksi. Lisäksi sain apua kyynärpäästä myötäämiseen ja oikeaan nyrkin korkeuteen. 

Aluksi pyrin käynnissä hakemaan istunnalla rentoa hyvää askellusta. Kun tämä toimi, siirryttiin tölttiin. Mun alla kulki todella rento ja istunnalla ratsastettava eläin. Harjoiteltiin myös siirtymiä ja ne hoituivat pelkällä hengityksellä. Kun istunta oli oikea, töltinnostot toimivat vetämällä keuhkot täyteen. Käyntiin hidastettiin taas tyhjentämällä keuhkot. Sama käynnin säätelyn ja pysähdysten kanssa. Tuntui niin makealta, kun palaset loksahtivat paikoilleen. Muut opettajat ovat hakeneet tätä samaa ja olen itsekkin sitä tavoitellut, mutta vasta nyt ymmärsin kunnolla esimerkiksi hengityksen merkityksen. Kotimatkan hymyilin kuin Hangon keksi ja tammalla tuntui olevan sama meininki.

Kotona Tara sai leipää palkkioksi ja villaloimen niskaansa. Vein hepan tarhaan ja päästin Hertan pihatosta. 

Klo 16-18:30

Takaisin sisällä. Jatkoin pientä siivoilua, heitin pari pakastepizzaa uuniin ja kokosin vihdoinkin joulukuusen. Nyt on kaikki joulukoristeet löytäneet paikkansa. Lupasin huolehtia meidän joulupöytään jälkiruokapuolen. Etsin sopivia reseptejä ja tein ostoslistan valmiiksi. Jos huomenna hoitaisi koko viikon kauppa-asiat, niin sitten saa odotella ihan rauhassa aattoa. Pizza tuli syöty ja nyt olen lueskellut blogeja ja kirjoitellut tätä omaani.


Klo 18:30-

Seuraavaksi suuntaan talliin antamaan hevosille rehut. Samalla nappaan Taran loimen pois ja vien sen varustehuoneeseen kuivumaan. Hyppään suihkun kautta pyjamaan ja loppuillan vietänkin itselleni ostamani joululahjakirjan parissa. Jos iskee inspiraation, paketoin myöskin lahjat vielä tänään. Vapaapäivät ovat parhaita <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!