18.12.2015

18. luukku - Joulu eläimille osa 2

Luukussa 3 käsiteltiin jo vähäosaisimpien eläimien joululahjoja. Nyt olisi vuorossa ne kotoa löytyvät karvapallot.  Eläinkaupat ovat pullollaan erilaisia leluja, luita ja muita tarvikkeita joilla voi omaa lemmikkiä ilahduttaa. Tässä luukussa käydään kuitenkin läpi konkreettisempia juttuja. Koirat ja kissat kaipaavat virikkeitä ja alla on pari esimerkkiä yksinkertaisista jutuista, millä saat lemmikin viihtymään ja tekemään pientä aivojumppaa.

Koirat - älypelit


Älypelit ovat siitä loistavia, että ne eivät tarvitse paljon tilaa ja niitä voi tehdä kotona ihan sisätiloissa. Olen tutustunut älypelien maailmaan joskus, kun Taikalla oli pari viikkoa liikuntakieltoa. Nuori noutaja puhkui energiaa, joten älypelit tarjosivat meille kivaa tekemistä eikä koira päässyt turhautumaan niin totaallisesti.

Älypeleissä on tärkeää lähteä liikkeelle helposta ja vaikeuttaa pelejä pikkuhiljaa, jotta koira ei turhaudu liian vaikean tehtävän edessä.

Koirat - namijälki

Erikoisin kuva, mitä olen onnistunut koirasta nappaamaan :)

Koirilta sujuu luonnostaan nenän käyttö. Lisäksi se on koiralle erittäin raskasta, joten se väsyttää koiruuden tehokkaasti. Jälkien tekotapoja on monia verijäljistä riistan raahaamiseen ja nakkijäljestä tonnikalajälkeen. Myös jälkien teossa tulee huomioida se, ettei tee koiralle alkuun liian hankalaa tehtävää.

Kissat - laatikkoseikkailu


Nyt vanhat pahvilaatikot hyötykäyttöön. Kissat rakastavat pahvilaatikoita. Meidän kisut ainakin istuvat, makoilevat ja leikkivät tyhjässä laatikossa heti tilaisuuden tullen. Laatikoita voi leikellä ja yhdistellä toisiinsa ja niihin voi piilotella leluja ja nameja. Kun kissa on virkeällä tuulella, kannattaa se päästää laatikoiden kimppuun. Tämä on taattua viihdettä myös ihmiselle, kun saa katsoa kissojen riehumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!