16.12.2015

16. luukku - Esittelyssä blogeja

Aikaisemmin joulukalenterin luukusta ilmestyi linkitä blogisi-postaus. Blogeja tuli mukavasti laidasta laitaan. Kirjoittajia oli erin ikäisiä. Oli hevosenomistajia, vuokraajia ja ratsastuskouluoppilaita.

En halunnut tehdä mitään varsinaista arvostelua, vaan ytimekkään esittelyn jokaisesta. Valinnanvaikeuden väistin valitsemalla esittelyihin kuusi ensimmäisenä linkattua blogia.

Sain mukavasti päivitettyä lukulistaani ja oli kiva päästä tutustumaan uusiin tuttavuuksiin!
Taika alkaa olla jo pätevä tallikoira :)


Unelmien musta kertoo nuoresta friisiläisherrasta Albertista. Blogia kirjoittaa Albertin omistaja Anniina ja blogin keskeisiä teemoja on luonnollisesti nuoren hevosen koulutus. Blogissa on kaunis ulkoasu ja postaustahti on säännöllinen. Teksti on helppolukuista ja kuvat suuria ja laadukkaita. Kuvissa esiintyvä friisiläismies on komea katsella, enkä ole muissa blogeissa tainnut törmätä samaan rotuun. Jään mielenkiinnolla seuraamaan Albertin koulutuksen tulevia vaiheita!


Tästä hevosalan opiskelijan ylläpitämästä blogista löytyy islanninhevonen ja äärettömän söpö shettis-welsh-risteytys. Blogi päivittyy säännöllisesti ja tällä hetkellä käynnissä on runsain kuvin varusteltu joulukalenteri.


Unelmista totta päätyi lukulistalleni juuri ennen blogin linkkausta Hippolan kautta. Kirjoittaja Emmi on ostanut ensimmäisen oman hevosena tammikuussa. Fani on kaunis puoliveritammaruuna, jolla on kisattu kouluratsastuksessa kansallisella tasolla. Blogi edustaa mun lukulistalla puoliveriblogien vähemmistöä. Blogin hieno ulkoasu vei huomion ensimmäisenä ja tämän banneri on ihan mun lemppareita! Kirjoitusta on myös helppo lukea ja blogissa on hyvälaatuiset kuvat. 


Neljäntenä bloginsa linkkasi kahden koiran ja yhden islanninhevosen omistaja. Tämä blogi oli mulle myös ihan uusi tuttavuus. Blogi päivittyy arkisista touhuista koirien ja hevosen kanssa. Valokuvat ovat usein samalta päivältä, mikä lisää postausten kiinnostavuutta.


Jennyn blogia olen lukenut jo pidempään. Jenny harrastaa ratsastuskoulussa ja kilpailee säännöllisesti. Kesällä saatiin esimerkiksi kuulla Los Angeles:in reissusta, kun Jenny osallistui Special Olympics kilpailuihin. Blogi on runsaasti kuvitettu ja siinä esiintyvät ratsastuskoulun useat erilaiset hevoset.


Lisää uusia tuttavuuksia! Tässä blogissa pääsee seuraamaan suomenhevostamma Vihrun ja tämän varsan elämää omistajan kirjoittamana.  Sisältö koostuu mukavan tasapuolisesti sekä aikuisen hevosen kanssa touhuilusta, että varsan kouluttamisesta. Ulkoasu on selkeä ja kuvat laadukkaita.

Hertta kuikuilee koiran perään.

5 kommenttia:

 1. Kiitos paljon, tästä esittelystä.

  VastaaPoista
 2. Voi että, kiitos vaan meidän huomioimisestamme! Pikkaisen kyllä ääneen naurahdin, kun luin tuota meidän blogin esittelytekstiä: "Fani on kaunis puoliveriTAMMA..." onneksi Fani ei osaa lukea, se saattaisi muuten hieman pahastua kun hänen arvon kuninkaallista herraansa neiditellään ;) :D Kaunis se kyllä on, sitä en kiellä, mutta ruuna kylläkin ;) Et ole kyllä ensimmäinen ketä on sitä tammaksi luullut, sitä on ihan oikeassakin elämässä tammateltu useamman kertaa ja useampi tallinomistaja sanonut, että se on tamma ruunan kropassa luonteensa puolesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG mikä kämmi :D Tein tekstiin pienen editoinnin ;) Mä olin ilman muuta sitä mieltä, että tammahan siellä :)

   Poista
 3. Kiitokset täältäkin blogin huomioimisesta!

  VastaaPoista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!