12.12.2015

12. luukku - Joulupuuro ja viikonlopun täydellisyys


Rakastan kiireettömiä viikonloppuja ilman tarkkaa aikataulua. Kukapa ei? Arkisin mun aamut on tosi hektisiä ja nukun mahdollisimman pitkään tehden vain kaikki välttämättömimmät hommat. Siksi viikonlopuista nauttii ihan tuplateholla. En tosin ole vielä lakannut haaveilemasta ajasta, jolloin saisin itseni ylös edes hieman aikaisemmin jotta voisin vaikka syödä aamupalan rauhassa ennen töitä. 


Tämä lauantai on ollut malliesimerkki rentouttavasta vapaa-päivästä kotosalla. Aamulla heräilin ilman herätyskelloa yhdeksän aikoihin. Haahuilin aamulla yöpuvussa ja laitoin riisipuuron tulemaan. Puuroa odotellessa kuuntelin musiikkia (no joululauluja tietysti) ja vein hieman joulusiivousta eteenpäin. Joulufanaatikko kun olen, teen joulun alla kunnon joulusiivouksen kaappeja myöden. Urakka alkaa olemaan jo loppusuoralla, mutta pientä puuhaa riittää vielä. 


Puuron syömisen jälkeen vedin ulkovaatteet päälle ja lähdin tallitöihin. Ihana siivota kuivempaa tarhaa, nyt kun ei ole tullut vettä enää taukoamatta. Kävin tarhan tavallista huolellisemmin läpi. Arkisin tähän ei oikein ole mahdollisuutta pimeyden vuoksi. Pihaton siivoamisen, vesisaavien tiskaamisen ja heinäkatoksen täyttämisen jälkeen lähdin Taran kanssa maastoilemaan. Mentiin ihan kevyt lenkki lähinnä käyntiä. Nautin kyllä niin paljon siitä, että hepat ovat omalla pihalla. Toki maastoiluseuraa välillä kaipailee. Varsinkin nyt kun ei ole kuin yksi liikutettava heppa, niin ei voi kavereitakaan pyytää mukaan. Nikitan ratsutus tosin on puolivälissä jo. Pari viikkoa vielä niin saan poninmurusen kotiin. Toki tämä tarkoittaa sitä, että mun täytyy hyvästellä Hertta mikä ei ole niin mieluista. Odotan kuitenkin innolla, että saan Nikitan tänne sen uuteen kotiin ja pääsen ajolenkille pitkästä aikaa.


Palkitsin itseni siivoamisesta ensimmäisillä joulukukilla. Kaikki peukut pystyyn, että saan ne pysymään hengissä jouluun asti. Kukat kun ei aina oikein ole mun kavereita. Joulutähden jätin suosiolla hankkimatta, kun se ei meillä tainnut selvitä viikkoa kauempaa viime vuonna. Hyasintteja tekisi mieli ostaa koti täyteen niiden hyvän tuoksun vuoksi.


Huomenna menen käymään meidän vanhalla tallilla. Käydään ulkoiluttamassa ensin entisen vuokran-antajan hevoset, jonka jälkeen olen kutsunut hänet katsomaan meidän tallia. Hevospainotteiden rauhallinen vapaapäivä luvassa siis myös huomenna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!