12.11.2015

Uusi ilme, uusi sisältö

Perustin blogin reilu vuosi takaperin. Viikon päästä blogin perustamisesta kävin tekemässä kaupat ensimmäisestä omasta hevosestani.


Vanhasta "lookista"
Olin lukenut pahimpiin hevoskuumehöyryihin muutamaa hevosblogia, mutta en osannut yhtään ajatella millainen viidakko hevosblogien lukematon kirjo todellisuudessa on. Jokaiseen lajiin ja rotuun löytyvät omansa. On hevosenomistajia, vuokraajia ja ratsastuskoululaisia. Lukulistalleni vakiintui blogeja, joilla oli muutama kymmenen seuraajaa sekä niitä, kenellä oli tuhansia rekisteröityneitä lukijoita. Olen voinut tyytyväisenä todeta, että ainakin suurin osa silloisesta lukulistastani on edelleen voimissaan ja toki uusia seurattavia on tullut myös.

Uusi iki-ihana banneri <3
Muiden blogeja lukiessa tuli sellainen fiilis, että haluan itsekkin kirjoittaa. Kun kaupat issikasta valmistui, blogin nimikin tuli päähän kuin itsestään. Ponikokoinen pieni hevonen, niin pieni ettei siitä ole egonjatkeeksi ja pientä suunsoittoakin saa välillä kuunnella. Kuitenkin se on mulle henkisesti suuri ja merkityksellinen. Ensimmäisen hevosen ostaminen tarkoittaa suurta elämänmuutosta ja se kiintymys mitä alkoi hevosta kohtaan tuntemaan, on suurta. Halusin blogin toimivan itselleni päiväkirjana ja nyt kun yhteistä taivalta Taran kanssa on kulunut vuoden verran, on hauska palata vanhoihin kuviin ja teksteihin. Lisäksi toivon, että muut tuoreet hevosenomistajat tai omasta hevosesta haaveilevat ovat pitäneet teksteistä. Tarkoituksena oli kuvata ensimmäisen hevosen ostosta lähtien hevosenomistajan arkea "keltanokan" näkökulmasta.

Juuri kotiutunut tamma viime vuonna. Kohta on taas aika muuton.
En ole missään vaiheessa mainostanut blogia mitenkään erityisen innokkaasti, mutta kourallinen vakituisia vierailijoita on onneksi löytynyt. Olen jokaisesta kiitollinen. Vaikken ole lukijoista osannut haaveilla, on kirjoittaminen hurjasti miellekkäämpää kun niitä tekstejä joku lukee. Liikehdintä kommenttikentässä saa aina hymyn huulille. Osa lukijoista on muuten ollut mukana ihan alkutaipaleelta asti, kiitos teille mukana pysymisestä. Myös ihan viime aikoina olen saanut uusia lukijoita, tervetuloa teillekkin ja kiitos kiinnostuksesta :)

Blogi tulee samaan uutta sisältöä, kun tammat muuttavat kotipihalle ja alkaa taas uuden opettelu. Alan pyörittämään hevosten arkea itse omalla kotipihalla ja tammojen kuulumisten lisäksi tulen kertomaan blogissa oman tallin pyörittämisestä. Jälleen kerran "keltanokan" näkökulmasta.

Blogissa ei ole panostettu aikaisemmin tuohon ulkoasu puoleen. HTML-koodit eivät itseltä taitu eikä oikein ole innostusta opetellakkaan. Olen lähinnä keskittynyt siihen, että ulkoasu on helppolukuinen ja yksinkertainen. Nyt kun blogi on saamassa sisältöön uutta teemaa, tuntui oikealta panostaa myös ulkoiseen puoleen. Päätin jättää asian osaaviin käsiin, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseeni! Otin yhteyttä Veera Junttilaan Lunar Graphics:iin ja laitoin toiveita ulkoasua koskien. Päällimmäisenä mielessä oli maalaishenkisyys ja jokunen yksityiskohta, mutta kuitenkin aika "köyhin eväin" Veera sai lähteä mun toiveita toteuttamaan. Ulkoasu toteutti kuitenkin kaikki toiveet ja paljon enemmänkin. Mielestäni siinä toteutuu toivottu teema ja henki paremmin kuin hyvin. Toivottavasti tekin tykkäätte edes puoliksi niin paljon kuin minä!

4 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän kaunis tämä uusi ulkoasu! :o Myös teksti oikein osuva, itsekkään en halua mainostamalla ruinata lukijoita vaan ne innostuu, jotka innostuu :) Mielummin muutama lukija, jotka omasta tahdosta täällä ovat, kun paljon lukijoita, joista ehkä kymmenys oikeasti lukee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mä oon ihan samaa mieltä, lukija-lukijasta jutut ei oo koskaan houkutelleet :)

   Poista
 2. Uusi banneri on aivan ihana! Luen blogiasi mielelläni. :)

  VastaaPoista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!