30.11.2015

Kotitalli ja rutiinia hakemassa

Ensimmäiset päivät kotitallin pyörittäjänä ovat nyt takana päin. Fiilis on kerta kaikkiaan vaan niin mahtava! Kelit ovat olleet ihan kamalat; vettä ja tuulta on riittänyt kuten myös pimeyttä. Se ei ole kuitenkaan hyydyttänyt hymyä tuoreen tallinpitäjän kasvoilla. Hepat ovat saaneet olla ihan rauhassa toisiinsa ja uuteen kotiin tutustuen. Itse olen tehnyt päivittäiset hommat ja alkanut luomaan omia rutiineita.


Taralla ja Hertalla pelaa tosi hyvin yhteen ja ne tuntuu viihtyvän toistensa seurassa. Tara on vanhempana tietty pomo, mutta tapansa mukaan reilu sellainen. Hertta on tosi reipas ja seurallinen ja hakeutuu myös ihmisen seuraan aina kun siihen on tilaisuus. Mitään askaretta ei tarvitse tehdä ilman Hertan tukea ja turvaa oli kyse sitten tarhan siivoamisesta tai Taran loimittamisesta.


Hepathan ovat vapaalla heinällä ja pihatosta kun on kyse, kulkevat ne itse sisään ja ulos. Näin mua ei ole sidottu mihinkään aikatauluihin ja olenkin viettänyt päivittäin tallissa yhden pidemmän pätkän jolloin olen tehnyt tallihommat ja muuten olen käynyt katsomassa tammoja säännöllisesti.


Viikonloppuna heräilin aamuisin ihan rauhassa ja omien aamutöiden jälkeen vedin tallivaatteet niskaan. Aamut alkavat kuntotarkastuksella. Toisin sanoen rapsutin heppoja ja tarkistin jalat ja yleisilmeen muutenkin. Tämän jälkeen hommat jatkuvat pihaton ja tarhan siivoamisella. Pyrin ottamaan lannat pois tarhasta päivittäin. Se ei vie kauaa aikaa, mutta kun sen päivittäin tekee ei sotkua ehdi syntymää paljoa. Heinäkatos sotkee tällä hetkellä aika paljon, mutta siihen on tulossa verkko päälle. Näin syöminen hidastuu ja sotku vähentyy. Siivoamiseen kuuluu myös kuivan heinän pelastus maasta heinäverkkoon, joka taas roikkuu pihatossa. Lisäksi tarkistan vesiastiat ja tarvittaessa puhdistan ne ja täytän.


Hevosten hurjat väkirehuannokset (kivennäiset ja hieman mysliä) annan iltasella hieman vaihteleviin aikoihin. Työpäivinä käyn aamulla katsomassa hevoset ja teen tallityöt töiden jälkeen. Illalla käyn vielä tarkistamassa, että kaikki on hyvin yötä vasten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!