4.10.2015

Lantahommia

Ennen vanhaan lantala oli tunkio tallin takana. Nykyään asia ei ole enää niin yksinkertainen, vaan siihenkin löytyy omat lait ja asetukset. Hevostietokeskus palveli taas näissäkin opinnoissa ja tästä linkistä löytyy hyvin tietoa lannan varastoinnista yms. Internetin ihmeellinen maailma pelastaa kotitallia puuhaavan keltanokan monesta pulmasta.

Lantaa ei saa siis varastoida suoraan maahan, vaan lantalan tulee olla tiivispohjainen ja katettu. Lantalaa ei kuitenkaan tarvitse rakentaa, jos lantaa luovutetaan muualle ja sitä säilytetään asianmukaisesti. Moni talli käyttää siirtolavaa varastointiin ja niin myös me. Siirtolavat ovat todella hintavia, mutta jollei vaadi ihan priimaa voi löytää myös hieman edullisempia vaihtoehtoja. Netin kaupittelupalstoja kannattaa seurata, niin se oikea lantalava saattaa löytyä.

Me käytiin tänään hakemassa lava tai itseasiassa ollaan vieläkin reissun päällä. Kaunis se ei ole ja vaatii pientä laittoa, mutta saanpahan ruksia taas yhden kohdan to do-listalta. Taas ollaan askeleen lähempänä tammojen kotiintuloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!