3.10.2015

Askellajikilpailut 19.9 Ypäjä

Oltiin Kraftur ry:n järjestämissä askellajikilpailuissa 19.9. Kisat olivat siis meidän toiset Taran kanssa ja lisäksi Outi osallistui myös. Mentiin tuossa aikaisemmin syksyllä yhdessä Outin hevosen Arskan kanssa koulukisoihin, joten pyysin vuorostani O:n mukaan näihin kekkereihin. Outin oma issikka on juuri saapunut ratsutuksesta, mutta ei ole vielä kisaiässä. Varmistin vielä kisasihteeriltä, että saadaan startata samalla hevosella. Kaikki oli järjestäjän puolesta ok, joten laitettiin ilmoittautumiset menemään. Ilmoittauduttiin molemmat helppoon tölttiin eli T8:n. Tässä luokassa ratsastetaan ryhmässä kuuluttajan ohjeiden mukaan vapaavalintaisella tempolla tölttiä, kierros molempiin suuntiin. Kyseessä on siis sama luokka, mihin osallistuin Taran kanssa keväällä. Mä osallistuin lisäksi ensimmäisen kerran nelikäyntiin eli V5:n. Tämäkin on ryhmäluokka, jossa esitetään kuuluttajan ohjeiden mukaan töltti, ravi, käynti ja laukka.
Kisoissa jaettiin kaikille startin ajaksi tuollaiset hauislämmittimet helpottamaan tuomareiden työtä :)
Kävin edellisenä iltana laittamassa tallilla kaikki tavarat kasaan, jotta lähtö olisi aamulla mahdollisimman kivuton. Päästiinkin aamulla hyvin matkaan ja tammakin lastautui jälleen kerran ongelmitta. Perilläkin oltiin hyvissä ajoin. Jätettiin heppa vielä traikkuun ja käytiin ilmoittautumassa. Jumituttiin katsomaan speed passia, minkä ansiosta saatiinkin hieman viivästettyä meidän lupaavasti alkanutta aamua. Mentiin laittamaan Tara kuntoon ja huomattiinkin, että luokka alkaa pian. Outi starttasi ensimmäisessä ryhmässä, eikä lämmittelyaikaa jäänyt kauheasti. Se ei tosin menoa haitannut vaan ratsukko esitti hienon suorituksen! Outi käy Taran selässä aina säännöllisen epäsäännöllisesti ja heillä toimii yhteistyö hienosti.


Kun pääsin itse selkään, totesin tamman olevan mukavassa vireessä. Viime kisojen jännityksestä ei ollut tietoakaan, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna jarruttelin tammaa hieman liikaa ja jäätiinkin meidän viimekertaisista pisteistä. Meidän ryhmä (tai pari) oli viimeinen, joten jäätiin odottelemaan palkintojen jakoa. Tamma veti taas ruusukkeet kotiin. Outin kanssa senioreiden toiseksi pisteillä 4,30 ja mun kanssa jaetulle kolmannelle sijalle pisteillä 4,17. Niin hienosti!

Käytiin raviradalla kävelemässä, jonka jälkeen laitettiin tamma koppiin lepäilemään ja mentiin katsomaan muita luokkia. Jossain kohtaa siirryttiin takaisin kopille ja otettiin levännyt tamma ulos. Varusteet taas niskaan ja lämmittelemään nelikäyntiä varten. Tässä kohtaa tapahtui mun ensimmäinen virhe nelikäyntiä ajatellen. Arvioin aikataulut vähän väärin ja kaksi kertaa startanneelle tammalle tuli vähän turhan pitkä verkka-aika. Töltti tuntui verkassa hyvältä, ravi nousi hienosti ja parit laukannostotkin tein. Loppuajan lähinnä kävelin, mutta huomasin Taran olevan hieman nukuksissa. Aikaa kului ja kului ja ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen, vihdoin tuli meidän vuoro. Heitin vähän jo tässä kohtaa hanskat tiskiin, eikä meno radalla muuttunut. Töltti oli mielestäni ponnetonta ja ravi ei noussut kunnolla. Käynnissä olin niin lähellä toista ryhmäläistä, että oli pakko päästä ohi ennen laukkaa. Siksi käyntikään ei ollut parasta mahdollista, vaan hieman kiireistä. Laukan kohdalla ajattelin jo, että antaa mennä ja päästin tamman fiilistelemään. Tahti olikin turhan vauhdikas, mutta saatiinpahan ainakin hauska lopetus päivälle. Tultiin sennujen kahdeksanneksi (=viimeiseksi :D) pisteillä 2,93, mutta se ei onneksi latistanut mielialaa yhtään. Olenpahan seuraavalla kerralla fiksumpi ja jään kyllä odottamaan innolla seuraavia karkeloita. Tuli vietettyä kiva päivä huippuseurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!