12.9.2015

Kuin Kyra ja Matador

Kilpailuaamu koitti. Huippukuntoonsa treenattu komea musta ori kiilsi aamuauringossa, kun se talutettiin ulos trailerista. Katsomo kohahti, kun ratsukko ilmestyi valkoisten aitojen väliin. Lähimmät katsojat liikuttuivat kyyneliin katsoessaan ratsukon saumatonta yhteistyötä, tanssia neljällä jalalla...

Jep. Sitten se todellisuus, ruunanrupsukan kanssa ehdittiin treenaamaan edeltävä viikko. Mä treenasin kerran ja Outi pariin otteeseen. Sitten suunnattiin ruunan ensimmäisiin kouluratsastuskilpailuihin 29.8 Pöytyälle.


Arska kävi aika kuumana kisapaikalla, mutta käyttäytyi kuitenkin kiltisti. Vähän yritti kaahottaa, mutta verkka meni kuitenkin ihan ok. Se ratasuoritus taas olikin toinen juttu. Poikaa jännitti olla vieraalla kentällä ihan yksin ja kentän aidat oli täynnä mörköjä. Mun keskittyminen meni kokonaan siihen, että yritin saada ruunan rennoksi. Tiet menivät miten sattuu ja pari kertaa esiteltiin laukkaakin vaikka raviohjelma olikin kyseessä. Hauskaa oli kuitenkin joka tapauksessa ja yhden kisajärjestäjän kanssa puhuttiin, että juuri tälläisia tilaisuuksia varten näitä pienempiä kisoja järjestetään. Että kokemattomat ratsukot pääsevät hakemaan kokemusta. Toinen startti Arskalla meni jo paljon paremmin, kun sai tutun ratsastajan selkään ja kenttäkin oli jo tullut tutuksi. Ratojen jälkeen ruuna oli jo ihan lunki.
Hetkellisesti keitti yli.
Kaiken kaikkiaan oli tosi kiva aamupäivä! Meillä oli hyvä porukka, aurinko paistoi ja kisoissa oli rento tunnelma. Seuraaviakin kisoja jo ohimennen suunniteltiin samalla kokoonpanolla.
©Marjut
Koen olevani onnekas, kun saan silloin tällöin ratsastaa Arskaa. On tosi kiva käväistä välillä kolmikäyntisen selässä ja koulukisat olivat ihan huippukokemus 10 vuoden tauon jälkeen. Lisäksi Arska on niin kiva hepo, että sen kanssa touhuaa mielellään. Kisatilanne oli sille uusi ja sitä jännitti ja kuumotti. Kuitenkaan se ei tehny mitään tyhmää, kuten ryöstänyt tai heittäytynyt muuten hallitsemattomaksi.
©Marjut
Ainiin ja se menestys.. prosentteja tuli hurjat 50% ja arvostelupaperi oli täynnä "laukkailee" ja "kiireinen" sanoja. Vaikka kyseessä oli 1-tason kilpailut, meidän luokka oli kilpailuharjoitusluokka eikä sijoituksia jaettu. Kaikki saivan kotiin viemiseksi ruusukkeen.

©Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!