17.7.2015

Isojen hevosten valmennus

Uskallauduimme viime tiistaina lähitallille niin sanottujen "isojen hevosten" sekaan. Muut osallistujat olivat lämminverisiä ja me olimmekin oikea maskottiratsukko kokoeron ja eri askellajien kanssa. Muuten teimme ihan samoja tehtäviä, mutta esimerkiksi siirtymäharjoituksissa käytimme tölttiä.
 
 
Viime valmennuksesta on hurjasti aikaa ja sainkin hyviä vinkkejä istuntaan. Valmentaja kehoitti laittamaan jalkoja aavistuksen taaemmas ja se tuntui hurjan vaikealta, kun on niin paljon ratsastanut itsekseen. Ymmärsin kuitenkin jutun juonen ja siitä oli iso hyöty. Tara on herkkä ja eteenpäinpyrkivä, joten pienetkin istunnan viilaamiset vaikuttavat koko pakettiin suuresti.
 
Mulla on ollut myös ongelmia kipeytyvien olkapäiden kanssa ja niihin syyksi paljastui jäykkä ranne. Näyttävin syntihän mulla on tuo maahan pälyily, mikä alemmassa kuvassakin paljastuu.
 
 
Laukkatehtävänä meillä oli sellainen, että ensin pieni pätkä pohkeenväistöä ja siitä laukannosto ja laukkaympyrä. Huomasi kyllä, että tämä ratsukko on viihtynyt maastopoluilla humputtelemassa. Molempia hämmensi sen verran tuo ympyrällä laukkaaminen. Aluksi Tara tarjosi vastalaukkaa ja taisi ristilaukkaakin tulla, mutta kun vaihdettiin suuntaa mikä oli meidän vahvempi kierros alkoi laukkahommatkin sujua. Vauhtia riitti ja valkku kehuihin mun luottoa hevoseen. Nimittäin tamman lisätessä kierroksia, mua lähinnä nauratti. Mutta onhan Tara kaiken luottamuksen arvoinen ja omassa hevosessa on se etu, että sen oppii tuntemaan äärettömän hyvin ja selässä on kuin kotonaan. Odotan innolla treenejä näillä eväin ja ensi viikolla on valmennuskin taas. Tekee se vaan niin tälläiselle puskaratsukolle päästä kurin alle työskentelemään, varsinkin kun hevonen on taitava ja sillä on potentiaalia muuallekkin kuin puskaan :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!