27.4.2015

Haikeita päätöksiä

Hevosta etsiessäni alkuperäinen suunnitelma oli laittaa se lyhyeksi ajaksi vuokrapaikalle, jonka jälkeen se muuttaisi kotipihalle. Tällöin en vielä tiennyt suunnitelmaa seuraavista ongelmista. Ongelmaksi muodostui se, että meidän "väliaikaisessa" vuokrapaikassa on paras tallipaikka, parhaat tallikaverit ja ihana lauma. Mulla on siis ollut aikamoista vääntöä itseni kanssa, että mitä teen.


Hevosten pito omalla pihalla on ollut haaveeni lähes niin kauan, kuin oma hevonenkin. Haluan hevoset osaksi kotielämää. Jos haluan käydä katsomassa hevosia, haluan heittää tossut jalkaan ja kävellä pihan poikki. Tällä hetkellä istun autoon ja ajan parikymmentä kilometriä. Kun hevosella on kevyt päivä, on turhauttavaa istua autossa tunnin verran ylimääräistä päivässä käydäkseen puolen tunnin kävelyllä ilman satulaa.

Toisaalta tämä hetki. Tara on tyytyväisen oloinen, lauma harmoninen ja mulla on tallilla hyvää seuraa. Puitteet ovat hyvät ja mä saan ongelmatilanteissa tukea ja turvaa. Ajatus paljon yksinäisemmästä harrastuksesta jännittää. Soudan ja huopaan. Kun olen käynyt yksin tallilla irtojuoksuttaakseni hevosen, haaveilen ajasta jolloin voin tehdä kyseisen toimen kotipihalla. Kun ollaan oltu maastossa koko porukka ja hengailtu tallilla kiireettömästi, ei ajomatka tunnukaan niin pahalta.

Tämä on kuitenki asia, mitä mun on pakko kokeilla. Siksi ristiriitaisista tunteista huolimatta hepat muuttavat jossain vaiheessa meille. Aikataulusta ei vielä ole tietoa eikä varmuudella edes vuodesta. Mutta sen tiedän, että itkua tulen vääntämään taluttaessani hevosta traileriin poistuessamme Valpperin lintukodosta.

8 kommenttia:

 1. Tuttuja ajatuksia. :)

  Alkuun koko tallihomma oli jopa aika rankkaa, aika meni tallitöihin eikä ratsastamaan ehtinyt kunnolla. Nyt kun rutiinit rullaa, on hepat telakalla. Aina ei voi voittaa. Tukiverkko ympärillä on aika ehdoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, rutiinia odotellessa :) toi on kyllä kohtalon ivaa!

   Poista
 2. onneks ei oo pitkä matka, pakata Tartsa kyytiin ja huristella valppericityyn maastoilemaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Traikkuostoksille mars ni voin tulla vaiks joka viikko :)

   Poista
 3. Mulla kans hepat pihalla:) Ihana kun ikkunasta vaan vilkaisee ulos ja siinä ne töröttää. Mulla ei ollu yhtään vaikeeta, koska en tykännyt paikasta jossa ratsastin. Mulla ei ollut siellä edes kavereita. On vaan ihana kun jos tekee mieli nähdä omat hepat eikun vaan kengät jalkaan ja kävele pihan poikki tallille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tosta mäkin haaveilen! Että näkee ikkunasta ja ovat vain muutaman askeleen päässä :)

   Poista
 4. Voisitko tehdä varustepostauksen (eli esittelet Taran varusteet)? :)
  Ja voisitko tehdä videopostauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista, laitan korvan taa! :)

   Poista

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!