1.2.2015

1. askellajivalmennus

Tänään huristeltiin Tara kyydissä Saloon! Me ollaan päästy aika huonosti valmentautumaan. Kerran meillä oli Katrin valmennus kotikentällä, mutta sittemmin on ollut kentät niin huonossa kunnossa ettei valmentautumisesta ole tullut mitään. Katrilta sain huippuhyviä vinkkejä istuntaan ja pari harjoitusvinkkiä, jotka onkin olleet aktiivisessa käytössä.

Mitäköhän mä tuolta maneesin lattialta jatkuvasti haen? :D

Tänään mentiin tosiaan ensimmäisen kerran askellajivalmentajan oppiin. Sain trailerin lainaan naapuritallilta ja isän kuskiksi. Lähitallilta käytiin vielä nappaamassa toinen issikka omistajineen kyytiin. Tara oli ensimmäisen kerran maneesissa, mutta ei ollut moksiskaan. Oli ihan huippua päästä ratsastamaan isoon maneesiin hyvälle pohjalle.


Meidän tunnin pääteemoja taisi olla hevosen vahva takapään käyttö ja se, etten päästä sitä painamaan liikaa ohjalle. Olen tähän mennessä päästänyt sekä itseni ja hevoseni liian helpolla. Sirpa kertoi tämän olevan yleinen ongelma: ajatellaan hevosen olevan herkkä ja näin ei uskalleta ratsastaa kunnolla. 

Sirpa näyttää, miten saan hepon pois ohjaa painamasta.
Lyhykäisyydessään treenasimme seuraavaa: istunnalla jarrutus, ohjalla puolipidäte ja pohkeella eteen. Tuloksena hyvin takapäätään käyttävä hepo! Sekä töltti että ravi tuntui todella hyvältä ja siirtymät sujuivat hyvin. Kaiken kaikkiaan reissusta jäi tosi hyvä maku ja odotan innolla itsenäistä harjoittelua näillä eväillä!3 kommenttia:

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!