12.10.2014

Tamma on tullut kotiin!

Vihdoinkin se odotettu päivä koitti! Saimme tutulta lainaksi trailerin. Oma kortti kun ei riitä, iskä riensi apuun ja lähti kuskiksi, äiti ja aviomies seuraksi. Lisäksi saatiin tallikaveri Raipe mukaan. Raipe muuten pitää myös blogia osoitteessa http://raipejaponit.blogspot.fi/. Sehän tässä olikin hauskaa, että olin tutustunut blogin kautta jo Stjarnan tallikavereihin ja talliin. Kun ekaa kertaa menin tallille, oli kuin olisi tuttuun paikkaan mennyt.

Karavaani starttasi hurjan paljon liian aikaisin, mutta halusin ajoissa liikenteeseen, jotta ehdin valoisaan aikaan rauhassa seurailla tammaa uudessa kodissa. Nurmijärvellä tamma odottelikin jo tallissa. Käytiin tekemässä paperit ja roudattiin tavarat auton kyytiin. Mulla kävi tuuri, kun sain paljon hyväkuntoisia varusteita mukaan! Lopulta aloitettiin tamman lastaaminen. Meillä oli lainassa melko pieni ja ahdas traikku ja sitä Stjarna vähän ihmetteli ja pakitteli pariin otteeseen ulos, mutta aika pienellä saatiin tamma lopulta kyytiin ja luukut kiinni.
Kotitallilla sain taluttaa maailman rauhallisimman ja lunkimman hepan ulos trailerista. Laitettiin aluksi issikat yhteen ja kun sitä menoa hetken aikaa katseltiin avattiin tarhojen väliset portit: kaikki kun olivat niin rauhallisia ja lunkkeja. Stjarna nuuhki ja tutki tarhaa, Safi kulki perässä kiinnostuneena ja lv-tamma Aada pyöri ympärillä ihmeissään. Stressitöntä ja helppoa. Seuraavaksi kymmenkunta sumeaa iphonella otettua kuvaa.

 Vietin tallilla muutaman tunnin seurailemalla hepoja ja järjestelemällä Stjarnan varusteita paikoilleen. Alkuillasta annoin vielä hepoille ruuat ja kävin hakemassa vielä viimeisen laumalaisen naapurista kotiin. Poni oli ollut varsan kuljetuskaverina päivällä ja naapuritalli oli parin kilsan päässä. Talutin reippaan kaverin kotiin ihmettelemään uutta tammaa. Hyvin meni myös Ponin ja Stjarnan kohtaaminen.
Päivä oli pulkassa ja mä onnellinen ja väsynyt. Toki vieläkin hieman epäuskoinen, että onko toi kaunis punarautias oikeasti mun? Eiköhän tää ala todellisuudeksi muuttumaan, kun arki koittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokaiseen asialliseen kommenttiin vastataan. Kiitos viestistäsi!